Μαζική συμμετοχή στη πορεία για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

Μαζική συμμετοχή στη πορεία για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

Η συγκέντρωση καλέστηκε στην οδό Μπενάκη και Καλλιδρομίου και ακολούθησε μαζική πορεία με ασφυκτική αστυνομική παρουσία.

«1 μηνα μετά τις λαμαρίνες έγινε η μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει στη γειτονιά. Όλος ο κόσμος μια γροθια για να σώσει την πλατεία, να σώσει τη γειτονιά. Τα ΜΑΤ πολλά, επιθετικά, αλλά δε μας φοβίζουν. Το πανό έφτασε στην πλατεία. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα… η υποδοχή. Μόνο καταστολή» ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σελίδα της ανοιχτής συνέλευσης «Όχι μέτρο στη πλατεία Εξαρχείων».

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκε ένταση, με την αστυνομία να ισχυρίζεται ότι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες, ενώ αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές.

Το παραπάνω ισχυρισμό απορρίπτουν οι συμμετέχοντες με τη συλλογικότητα «Μενουμε Ενεργοί» να καταγγέλει οτι «όταν η πορεία υπεράσπισης της γειτονιάς των Εξαρχείων προσέγγισε την πλατεία στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και ξύλο με στόχο να διαλύσουν τη διαδήλωση. Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων! »

Το Σάββατο, η «Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη» καλεί σε συγκέντρωση στο θεατράκι του Λόφου, απ’ τις 3 μμ. μέχρι το βράδυ που θα πραγματοποιηθεί μουσικό γλέντι.

Πηγή: https://thepressproject.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση