Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 4χρονης προσφυγοπούλας στα Χανιά

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 4χρονης προσφυγοπούλας στα Χανιά

Σε κλίμα οδύνης τάφηκε στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά, η 4χρονη προσφυγοπούλα Λοζιν που πέθανε από την πείνα και τη δίψα στα θάλασσα μεταξύ Κρήτης και Μάλτας, κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο στη Συρία.
Μαζί της κηδεύτηκε και το παιδάκι που γεννήθηκε νεκρό μέσα στο ίδιο σκάφος, το οποίο ξεκίνησε από το Λίβανο με προορισμός την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν τέλειωσε η τροφή και το νερό, με τους επιβάτες να παραμένουν αβοήθητοι για τρεις μεσοπέλαγα, προκαλώντας οργή κι ερωτηματικά για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελλάδα υποστήριζε ότι το σκάφος βρίσκεται στα όρια της Μάλτας και η Μάλτα στα όρια της Ελλάδας. Όταν από παραπλέοντα φορτηγό σκάφος μεταφέρθηκε το μήνυμα ότι ένα παιδί βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση στην περιοχή έσπευσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και παρέλαβε το παιδί μεταφέροντάς το νεκρό στο νοσοκομείο Χανίων.
Στη συνέχεια το σκάφος με τους μετανάστες οδηγήθηκε στους καλούς λιμένες και μια έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου γέννησε με καισαρική τομή με το βρέφος να γεννιέται νεκρό.
Στο νεκροταφείο βρέθηκαν στο πλευρό των γονέων η Ένωση Γονέων, το Κοινωνικό Στέκι , μελη της Ροζα Νερά και της ΚΕΕΡΦΑ , σωματεία κ.α.
Για την ταφή το χρηματικό ποσό συγκεντρώθηκε από τους πιο πάνω φορείς ενώ υπήρξε βοήθεια και από το γραφείο κηδειών.

Πηγή: https://www.haniotika-nea.gr

75

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση