Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν οι φοιτητές

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν οι φοιτητές

Μετά τα χθεσινά γεγονότα και την καταστολή στο ΑΠΘ, οι φοιτητικοί σύλλογοι οργανώνουν κεντρική αντικατασταλτική πορεία απόψε στις 19:00 στα Προπύλαια.

«Κάνουμε ξεκάθαρο πως η ένταση που η ΝΔ επιδιώκει θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Όποιος νοσταλγεί τις πιο μαύρες μέρες της νεοελληνικής ιστορίας θα έχει την κατάληξη που του αρμόζει» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους.

Το κάλεσμα αναλυτικά

Μετά την επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να βάλει την ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ, κυριολεκτικά νύχτα γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει η παραμικρή νομιμοποίηση από καμιά μερίδα της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά ούτε και της κοινωνίας, βλέπουμε νέο και χυδαίο κατασταλτικό κρεσέντο. Ήδη από το πρωί της Παρασκευής τα ΜΑΤ που κατακλύζουν το ΑΠΘ για να «προστατεύουν» την ΟΠΠΙ δείχνουν ποια είναι η κατάσταση που κυβέρνηση και Παπαϊωάννου οραματίζονται για τις σχολές μας. Ξύλο, χημικά και συλλήψεις απέναντι σε φοιτητές που κινητοποιούνται για τα στοιχειώδη κεκτημένα και δικαιώματά τους. Όλα αυτά μετά τις δολοφονικές επιθέσεις από τα ΜΑΤ που έφτασαν σε σημείο να γίνεται ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο κεφάλι φοιτητή. Μετά την κατακραυγή της ΝΔ από σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα που έχει από καιρό καταγγείλει το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Πέραν όλων αυτών η κυβέρνηση πήρε την επιλογή να χτυπήσει την αντικατασταλτική συναυλία που διεξαγόταν στο χώρο του ΑΠΘ. Η ΕΛΑΣ έκανε ρίψη χημικών σε εκδήλωση 5.000 ατόμων και προχώρησε σε κυνήγι και ξύλο στο ψαχνό μέσα στο άσυλο. Ενώ στην αντανακλαστική πορεία που καλέστηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άνοιξε ακόμη και αύρες απέναντι στους φοιτητές. Πλέον ξεκάθαρα και απρόκλητα επιτίθεται σε οποιαδήποτε δράση σχετίζεται με τα πανεπιστήμια, το άσυλο και τα κεκτημένα των φοιτητών.

Η ΝΔ έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο και έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θέλει να μεταφέρει την αστυνομοκρατία στις σχολές μας για να διαλύσει οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης, οποιαδήποτε πολιτική και συλλογική δράση γιατί φοβάται τους φοιτητές. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν από δεκαετίες ολόκληρες αγώνων. Κάνουμε ξεκάθαρο πως η ένταση που η ΝΔ επιδιώκει θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Όποιος νοσταλγεί τις πιο μαύρες μέρες της νεοελληνικής ιστορίας θα έχει την κατάληξη που του αρμόζει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΣΤΙΣ 19:00

Πηγή: efsyn.gr

14

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση