«Μεσίτης» για δολοφονία Ζακ: «Γιατί όλο αυτό; Διότι προσπάθησα να σταματήσω την διαφυγή ενός αγνώστου;»

«Μεσίτης» για δολοφονία Ζακ: «Γιατί όλο αυτό; Διότι προσπάθησα να σταματήσω την διαφυγή ενός αγνώστου;»

Προκαλεί με ανακοίνωσή του «Μεσίτη» – Επί της ουσίας με αυτή του την επιστολή κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να «ξεπλύνει» την αποτρόπαια πράξη του, θυματοποιώντας τον εαυτό του και ισχυριζόμενος – εμμέσως πλην σαφώς – ότι κατέστη ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της υπόθεσης.

Τη στιγμή που ένας από τους πρωτόδικα καταδικασμένους για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, Αθανάσιος Χορταριάς βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στη φυλακή, μετά την άσκηση αναίρεσης της απόφασης που τον οδήγησε εκτός φυλακής, ο μεσίτης προχώρησε σε μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο προκλητική.

Επί της ουσίας ο Α. Χορταριάς με αυτή του την επιστολή κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να «ξεπλύνει» την αποτρόπαια πράξη του, θυματοποιώντας τον εαυτό του και ισχυριζόμενος – εμμέσως πλην σαφώς – ότι κατέστη ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χορταριάς, είχε καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά περίπου δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου, βρέθηκε εκτός φυλακής με την ποινή του να αναστέλλεται. Στον «μεσίτη» είχε επιβληθεί αρχικά, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κάθειρξη δέκα ετών, ενώ το αίτημα για αναστολή έγινε δεκτό δύο μήνες αργότερα.

Στις 22/09 οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, ανακοίνωσαν ότι έγινε αναίρεση κατά της αναστολής της ποινής του Χορταριά, με αποτέλεσμα ο «μεσίτης» να βρίσκεται εκ νέου πιο κοντά στη φυλακή. Η συζήτηση επί της αναίρεσης θα διεξαχθεί στις 7/12 στον Άρειο Πάγο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του News 24/7 , η απόφαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων. Ο Α. Χορταρίας επιχειρεί να «απαντήσει» λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σε προσωπικό επίπεδο βιώνω μια λυσσαλέα επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους. Γιατί όλο αυτό; Διότι προσπάθησα να σταματήσω την διαφυγή ενός αγνώστου σε εμένα δράστη μιας παράνομης πράξης που οπλοφορούσε, αφοπλίζοντάς τον για να μην μαχαιρώσει κανέναν αθώο και ανυποψίαστο πολίτη από τους παρευρισκόμενους».

Ο μεσίτης διατείνεται επιπλέον πως η «παρέμβασή» του δεν είχε καμία σχέση με το θανατηφόρο αποτέλεσμα, το χαμό δηλαδή του Ζακ Κωστόπουλου ενώ στρέφεται μάλιστα κατά «συγκεκριμένων κύκλων» όπως τους χαρακτηρίζει, οι οποίοι, όπως λέει, τον στοχοποίησαν.

«Το γεγονός πως ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι πράγματι λυπηρό και συγκλονιστικό και με έχει λυπήσει βαθύτατα από την πρώτη στιγμή. Δεν ευθύνομαι όμως εγώ για αυτόν τον θάνατο. Στο δικαστήριο αποδείχθηκε με πραγματικά στοιχεία, πως η συμμετοχή μου δεν είχε σχέση με το επελθόν αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά όμως αποφασίστηκε να είμαι ο μοναδικός υπό κατηγορία που θα οδηγηθεί – και δη επιδεικτικά – στις φυλακές. Ελπίζω πως στη δίκη μου στο εφετείο θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθώ», υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Βέβαια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη αφού μαζί με τον κοσμηματοπώλη, τον έκρινε ένοχο για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Ο Χορταριάς καταλήγει: «Τι μας λένε ορισμένοι; Ότι δεν πρέπει να σπεύσουμε να βοηθήσουμε έναν συμπολίτη μας ο οποίος κινδυνεύει εάν είμαστε παρόντες σε μια παράνομη πράξη; Οι διώκτες μου γνωρίζουν μετά το πρωτόδικο δικαστήριο και όλα όσα ακούστηκαν εκεί μέσα, πως είμαι αθώος. Προσπάθησαν όμως και ακόμα προσπαθούν να ελέγξουν τη ροή των σχετικών δημοσιευμάτων, φροντίζοντας η αθωότητά μου να μη γκρεμίσει το παραπλανητικό και ψευδές τους αφήγημα. Κάποιοι μισαλλόδοξοι και αδίστακτοι, χωρίς ηθικούς, αξιακούς και ανθρωπιστικούς φραγμούς, θέλουν έναν αθώο στη φυλακή, καθώς θεωρούν πως ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα. Θα το δεχθεί η κοινωνία; Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να έχω στο μέλλον μια δίκαιη δίκη».

Πηγή: koutipandoras.gr

 

35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση