
Νέα τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και μάλιστα σε γήπεδο μπάσκετ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο γήπεδο μπάσκετ και επιτέθηκαν σε κόσμο. Μάλιστα από το βίντεο φαίνεται οι δυνάμεις καταστολής να ξυλοκοπούν νεαρή κοπέλα που ήθελε να μπει να παίξει μπάσκετ και δεν την άφηναν, με αποτέλεσμα να την χτυπήσουν.
Στην συνέχεια έκαναν χρήση χημικών, και όλα αυτά μπροστά στα έντρομα μάτια ενός μικρού παιδιού και του πατέρα του που βρίσκονταν ήδη μέσα στο γήπεδο. Κατόπιν αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες περικύκλωσαν με τις μηχανές το γήπεδο και απώθησαν τον κόσμο.
Σύμφωνα με καταγγελίες, υπάρχει ένας προσαχθέντας στην ΓΑΔΑ, ενώ στην περιοχή έχει δημιουργηθεί αναστάτωση.
Να σημειωθεί ότι η δεύτερη αυτή προκλητική επίθεση, έρχεται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα κόλαφος της Le Monde που αφιερώνει εκτενές άρθρο της για τα Εξάρχεια και το «Μετρό της διχόνοιας», αναφέροντας ότι «οι διαμαρτυρόμενοι αντιλαμβάνονται το έργο ως συνέχεια της αυταρχικής στροφής που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Σε σύλληψη μετετράπη η προσαγωγή του πατέρα που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα παιδιά του στον λόφο Στρέφη από πολυάριθμους αστυνομικούς των ΥΜΕΤ. Οι κατηγορίες που του προσάπτονται είναι αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου & απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.#antireport
— Kostas Papantoniou (@PapantoniouK9) October 4, 2022
Η δικηγόρος του πατέρα στα Εξάρχεια, τον είδε με οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα. Όπως της κατήγγειλε δέχτηκε τουλάχιστον είκοσι χτυπήματα από γκλοπ, μ’ έμφαση στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, τα οποία θα μπορούσαν ν αποβούν μοιραία.#antireport
— Kostas Papantoniou (@PapantoniouK9) October 4, 2022
Πηγή: koutipandoras.gr






