ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε απρόκλητα 17χρονο που έτρωγε μπέργκερ στο αυτοκίνητό του

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε απρόκλητα 17χρονο που έτρωγε μπέργκερ στο αυτοκίνητό του

Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με έναν αστυνομικό που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν έφηβο την στιγμή που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα πάρκινγκ McDonald’s και έτρωγε.

Ένας αστυνομικός στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ απολύθηκε, αφού πυροβόλησε απρόκλητα και τραυμάτισε ένα 17χρονο αγόρι που έτρωγε σε ένα πάρκινγκ McDonald’s την Κυριακή.

Ο έφηβος, που ονομάζεται Έρικ Καντού, νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή, ενώ ο αστυνομικός, που ταυτοποιήθηκε ως Τζέιμς Μπρέναντ, αποτάχθηκε από το σώμα.

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή, όταν ο Μπρέναντ απάντησε σε μία κλήση αναστάτωσης στο φαστ φουντ στην οδό Blanco Road γύρω στις 10:45 μ.μ.

«Καθώς ο αξιωματικός προσπάθησε να συγκεντρώσει πληροφορίες από μάρτυρες, παρατήρησε ένα όχημα που του είχε διαφύγει την προηγούμενη ημέρα, καθώς ο αξιωματικός προσπάθησε να το σταματήσει επειδή η πινακίδα κυκλοφορίας δεν ταίριαζε με το πραγματικό όχημα», δήλωσε η λοχαγός Αλίσα Κάμπος, διοικητής εκπαίδευσης του τμήματος.

Ο Μπρέναντ κάλεσε αμέσως ενισχύσεις, ενώ πλησίασε το αυτοκίνητο που πίστευε ότι ήταν κλεμμένο, προτού φτάσουν οι άλλοι αστυνομικοί. Άνοιξε απότομα την πόρτα του οδηγού και διέταξε τον Καντού να βγει έξω.

Το βίντεο της κάμερας σώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, δείχνει τον Μπρέναντ να περπατά στην πλευρά του οδηγού του αυτοκινήτου, να ανοίγει την πόρτα και να δίνει εντολή στον οδηγό να βγει.

Ο εμφανώς ξαφνιασμένος έφηβος, που βρισκόταν στη θέση του οδηγού και έτρωγε ένα μπέργκερ, έβαλε το αυτοκίνητο στην όπισθεν και άρχισε να κάνει πίσω με την πόρτα ακόμα ανοιχτή, ενώ ο αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί.

Δείτε το βίντεο

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Καντού δεν ήταν το αντικείμενο της κλήσης για αναστάτωση στα McDonald’s, σύμφωνα με την Κάμπος, ενώ σημειώνεται πως στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν μια 17χρονη.

Ο 17χρονος Καντού κατηγορήθηκε για αποφυγή κράτησης με όχημα και επίθεση στον αστυνομικό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι χτυπήθηκε από την πόρτα του αυτοκινήτου καθώς ο έφηβος έκανε όπισθεν.

Σύμφωνα με το CNN, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στις κατηγορίες εναντίον του εφήβου, ενώ το SAPD είπε ότι διερευνά το περιστατικό με τον αστυνομικό και θα διαβιβάσει τα ευρήματά του στον εισαγγελέα της κομητείας Bexar.

Πηγή: news247

246

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση