#GDtrial Φίλος Παύλου Φύσσα: «Οι χρυσαυγίτες έρχονταν σε κύματα και μας χτύπαγαν»

#GDtrial Φίλος Παύλου Φύσσα: «Οι χρυσαυγίτες έρχονταν σε κύματα και μας χτύπαγαν»

Με καταθέσεις φίλων του Παύλου Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας του, συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρών στο δικαστήριο είναι ο κατηγορούμενος Γ. Λαγός που πρωτόδικα καταδικάστηκε για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και οι Δ. Αγριογιάννης και Ι. Κομιανός, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα κάθισε ο Παύλος Σεϊρλής και κατέθεσε όσα έζησε το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, από τη στιγμή που πήγε στην καφετέρια «Κοράλλι» για να συναντήσει τον Παύλο.

«Στην καφετέρια υπήρχε μια παρέα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές. Έστελναν συνέχεια μηνύματα», κατέθεσε ο μάρτυρας και υποστήριξε οτι δεν ένιωσε φόβο μέσα στην καφετέρια, ούτε να απειλείται από κάτι. Αναγνώρισε ότι εντός της καφετέριας ήταν οι κατηγορούμενοι Άγγος, Μιχάλαρος και Τσαλίκης.

«Όταν τελείωσε ο αγώνας και έφευγαν, ο Άγγος σκόνταψε πάνω μου, τον σηκώνω και του λέω «είσαι καλά φίλε μου;» και μου απάντησε «είμαι καλά, συγγνώμη»», συνέχισε ο μάρτυρας.

Τρόμο ο μάρτυρας ένιωσε, όπως κατέθεσε, όταν βγήκε από την καφετέρια και είδε ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους επειδή μπροστά ήταν «άτομα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές. Κάποιος κρατούσε ξύλο ή καδρόνι. Ένας ενδιάμεσος, που ήταν αστυνομικός, μας είπε «καλό είναι να φύγετε παιδιά». Εμείς αποφασίσαμε να φύγουμε, δεν θέλαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση».

Εκείνη την ώρα στρίβει στην οδό Κεφαλληνίας ένα «κονβόι με μηχανάκια, μπροστά ήταν του Ρουπακιά το αυτοκίνητο και μέσα ήταν τέσσερα άτομα. Ο συνοδηγός ήταν κοντοκουρεμένος. Ο οδηγός σταμάτησε και ρώτησε τον Παύλο «ποια είναι η Κεφαλληνίας;» και του απαντησε ο Παύλος»εδώ είσαι». Και ο οδηγός έφυγε γκαζωμένος».

Πρόεδρος: Γιατί σταμάτησε; Πώς το εκτιμάτε;
Μάρτυρας: Πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο, θέλανε να τον μετρήσουνε

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκαν από τους χρυσαυγίτες: «Ήταν 30-40 άτομα, έβγαιναν από την Κεφαλληνίας συντονισμένα και φώναζαν «ελάτε εδώ ρε κότες». Ο Παύλος φώναξε «τώρα τρέχουμε» και ξεκινήσαμε να τρέχουμε προς τα πάνω». Ερχόντουσαν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δέχτηκε πλευρικό χτύπημα με κράνος από χρυσαυγίτη που επέβαινε σε μηχανάκι και ότι ήταν ο κατηγορούμενος Αναδιώτης. Κοιτάζοντας πίσω είδε ένα αυτοκίνητο να παρκάρει ανάποδα στην οδό Ξάνθου και να κατεβαίνει ο οδηγός. Εκείνη την ώρα δεν ήξερε πού βρισκόταν ο Παύλος. Πρόλαβε και κρύφτηκε σε μια πυλωτή με τρεις φιλους του και «συνεχίζαμε να ακούμε να μας φωνάζουν «βγείτε έξω κότες». Καλέσαμε την Άμεσο Δράση».

Ο Παύλος Σεϊρλής χαρακτήρισε την επίθεση οργανωμένη επειδή «δεχτήκαμε αναίτια επίθεση από τόσα άτομα που μαζεύτηκαν ξαφνικά εκεί» και είπε ότι είδε κάποιους να κρατούν ρόπαλα, κράνη ή δοκάρια. Συγκρίνοντας τη συγκεκριμένη επίθεση με άλλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, είπε ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά: οργανωμένες και ολιγόλεπτες επιθέσεις, νύχτα, πολλοί εναντίον λίγων, με τους δράστες να οπλοφορούν.

Κατέθεσε, επίσης, ότι θεωρεί πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας των τραγουδιών του που είχαν αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Ο Παύλος Σεϊρλής συνάντησε τον Ρουπακιά στο κρατητήριο. Όπως κατέθεσε, «όταν ήρθε η αστυνομία, μας συνέλαβαν και μας πήγαν με χειροπέδες στο Α.Τ. Κερατσινίου. Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτός δεν φόραγε χειροπέδες και είχε το κινητό του. Μας είπε «δεν νομίζω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω άρβυλα; Περαστικός ήμουν και χτυπήθηκα κι εγώ». Μας πρόσφερε και τσιγάρο, ήταν σε κατάσταση ηρεμίας».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε: «Όταν στο κρατητήριο μάθαμε ότι ο Παύλος είχε δολοφονηθεί, ο Ρουπακιάς άνοιξε την πόρτα, που δεν ήταν κλειδωμένη, και φώναξε «παρτε με απο δω, θα με σκοτώσουν»».

Εφέτης: Θα μπορούσε μόνος του ο Ρουπακιάς να σκοτώσει τον Παύλο; Είναι δολοφονία ενός προς έναν;      Μάρτυρας: Το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι ότι δεν θα μπορούσε και γι’αυτό ήρθαν κι άλλοι.

Πηγή: efsyn.gr

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση