#GDtrial Και τρίτος ναζιστικός χαιρετισμός Πλεύρη στη δίκη της Χ.Α

#GDtrial Και τρίτος ναζιστικός χαιρετισμός Πλεύρη στη δίκη της Χ.Α


Προκλητικός για ακόμα μια φορά ο δικηγόρος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού ◉Η αντίδραση της προέδρου ◉«Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ανέφερε ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλλιεργατών Κώστας Παπαδάκης
Αμετανόητος και θρασύτατος ο δικηγόρος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής χαιρέτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά ναζιστικά στο εσωτερικό της δικαστικής αίθουσας του εφετείου.

Ο γνωστός για αντισημιτικές και ναζιστικές αντιλήψεις του δεν διστάζει να προκαλεί χυδαία το κοινό περί δικαίου αίσθημα, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη δικαιοσύνη αλλά και την οικογένεια Φύσσα και τις οικογένειες των υπόλοιπων θυμάτων που δολοφονήθηκαν από τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αναμφίβολα, τέτοιου είδους χειρονομίες αποτελούν επίσης κατάφωρη προσβολή της μνήμης των ίδιων των θυμάτων, που έχουν δικαιωθεί εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας από τους πολύχρονους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος που έστειλε τους νεοναζί στη φυλακή.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι, δεν είμαστε ναζί», είπε ο ακροδεξιός δικηγόρος κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, χαιρετώντας ναζιστικά, ενώ κρατούσε στο άλλο χέρι ένα βιβλίο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Δυστυχώς, η έδρα αντί να τον αποπέμψει άμεσα από την αίθουσα και την υπόθεση, έδειξε ανοχή για ακόμη μία φορά και περιορίστηκε απλώς σε ερώτηση προς τον Κ. Πλεύρη αν με τη συμπεριφορά αυτή θεωρεί ότι ευνοεί τον Γιάννη Λαγό. Λίγο αργότερα υπήρξε αντίδραση της προέδρου που ενημερώθηκε από έδρας για τον ναζιστικό χαιρετισμό που εκείνη «δεν είδε» αναφέροντος πως «από δω και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλλιεργατών Κώστας Παπαδάκης κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος και σε αυστηρούς τόνους έβαλε στη θέση του τον Κ. Πλεύρη, τονίζοντας κατηγορηματικά: «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Για τον ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σφοδρές αναμένονται και οι δημόσιες αντιδράσεις του αντιφασιστικού κινήματος και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πηγή: efsyn.gr

13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση