Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά τον τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά τον τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σήμερα μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός 19χρονου φοιτητή που έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο κτιρίου στο ΑΠΘ, ενώ προσπαθούσε να χωρέσει σε μία αίθουσα για να κάνει μάθημα.

Η πρώτη συγκέντρωση είναι στις 10 το πρωί στην Κοσμητεία της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι έξω από την Πρυτανεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, λίγο μετά τις 14:30, ένας φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου στην αίθουσα Α της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς επιχειρούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να παρακολουθήσει το μάθημα. Η αίθουσα χωράει 150 άτομα και σε αυτήν βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα, σύμφωνα με τους φοιτητές. Έτσι αναγκάζονται να βρίσκουν θέση στα πατώματα και κοντά στα παράθυρα. Ο νεαρός φοιτητής βρήκε θέση κοντά στο παράθυρο.

Φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα αναφέρουν ότι αυτό επικρατεί σε δυο μαθήματα του έτους, καθώς τα τρία τμήματα συμπτυχθήκαν σε δυο, λόγω έλλειψης καθηγητών. Από την έναρξη του εξαμήνου, επί τρεις εβδομάδες, οι φοιτητές της Νομικής κάνουν μάθημα υπό αντίξοες συνθήκες που σήμερα έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ενός συμφοιτητή τους.

Πηγή: koutipandoras.gr

16

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση