Ζητούν Δικαιοσύνη για τον Βασίλη έξω από τη δίκη των αστυνομικών

Ζητούν Δικαιοσύνη για τον Βασίλη έξω από τη δίκη των αστυνομικών

Στο εδώλιο βρίσκονται σήμερα τρεις μόνο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό, πριν από δυόμισι χρόνια, του Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια του Βόλου από πλήθος ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν σε διαμαρτυρία για τους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge.

Ένταση σημειώθηκε έξω από το δικαστικό Μέγαρο, όπου το πρωί έχει συγκεντρωθεί πλήθος διαδηλωτών και διαδηλωτριών. Αστυνομικοί δεν επέτρεψαν σε νεαρό να μπει μέσα στο κτίριο.

«Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς Δικαιοσύνη, δε θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι που απαιτούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη και πραγματική τιμωρία ώστε να μην πέσουν στα «μαλακά» οι τρεις, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τόσο οι αλληλέγγυοι όσο και οι συγγενείς του θύματος καταγγέλλουν επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης και εμπλοκή των αστυνομικών στον άγριο βασανισμό του και τελικά στον θάνατο του 26χρονου ακτιβιστή.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, που χειριζόταν τη μήνυση της οικογένειας κατά των αστυνομικών, απέρριψε το αίτημά της να συνεκδικαστούν η μήνυση που κατατέθηκε τον Ιούνιο 2021 και η συμπληρωματική μήνυση για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που κατατέθηκε τον Ιούλιο 2022 από την οικογένεια του Βασίλη, μαζί με την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε άλλος εισαγγελέας τον Σεπτέμβριο 2021.

«Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης να υπερβούν τον εαυτό τους, χωρίς φόβους και δεσμεύσεις»

«Σαν να μας λένε ότι επτά σπασμένα πλευρά, μια θλάση στο συκώτι και μια θλάση στη χολή δεν ήταν τίποτα απολύτως. Αυτόματα, η υπόθεσή μας στραγγαλίζεται. Την έχει καταπνίξει ο εισαγγελέας και εμείς σαν πολίτες αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει το νομικό στήριγμα του Συντάγματος. Οταν δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη, δεν λειτουργεί και η δημοκρατία, κι έτσι η κοινωνία αισθάνεται αμήχανη. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους, χωρίς φόβους και δεσμεύσεις» δήλωνε ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, χθες στην «Εφ.Συν.»

Όπως σημείωσε, «δεν μας επιτρέπεται να αποδείξουμε τη μεθόδευση στο να ρίξουν τους αστυνομικούς στα μαλακά. Κάναμε μια μήνυση, η οποία κατά τη δική μας κρίση δείχνει ότι οι υπεύθυνοι αστυνομικοί είναι οκτώ και ότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Δεν θα εκδικαστεί, όμως, επειδή ήρθε ένας εισαγγελέας και άσκησε μια αστεία και αστήριχτη ποινική δίωξη ως προς τα νομικά της επιχειρήματα και κατηγορεί μόνο τρεις από τους οκτώ αστυνομικούς».

«Μου λείπει πολύ ο γιος μου, αλλά χαίρομαι που οι νέοι άνθρωποι κρατάνε ζωντανή την εικόνα του. Οφείλω να καταδείξω το άδικο της υπόθεσης και να βγω στην κοινωνία. Πράγματα που ο Βασίλειος ήταν να τα κάνει, τώρα τα συνεχίζω εγώ. Οπως εγώ αισθανόμουν περήφανος για τους αγώνες του, έτσι κι αυτός θα έλεγε τώρα “α ρε πατέρα”» μας είπε. (Βλ. «Ενας γονιός που έχασε το παιδί του περιμένει δικαιοσύνη»)

Πηγή: efsyn.gr

4

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση