Όλες-οι στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη – Ενάντια στην κυβέρνηση της ακρίβειας, των pushbacks του ρατσισμού, του σεξισμού και του πολέμου

Όλες-οι στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη – Ενάντια στην κυβέρνηση της ακρίβειας, των pushbacks του ρατσισμού, του σεξισμού και του πολέμου

Προσυγκέντρωση: 10.30 π.μ. Πεσμαζόγλου και Σταδίου

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει τα πάντα στα μεγάλα αφεντικά και κάνει το παν για να εξαθλιώσει εργαζόμενους/ες, ντόπιους και μετανάστες – πρόσφυγες. Η απεργία της 9 Νοέμβρη είναι μια ευκαιρία να απαντήσουμε συλλογικά και μαζικά σε αυτές τις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Γιατί πρέπει να απεργήσουμε όλες/οι:

• Η ακρίβεια εξαθλιώνει καθημερινά τα εργαζόμενα στρώματα, τη νεολαία. Ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε ρεκόρ 30ετίας, η τιμή του ρεύματος είναι η πιο ακριβή στην Ευρώπη, με τη θέρμανση να έχει γίνει προϊόν… πολυτελείας ο χειμώνας προμηνύεται ο πιο δύσκολος εδώ και δεκαετίες, με την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα επικαλούμενη τη “διεθνή κατάσταση”.

• Είμαστε απέναντι στις εθνικιστικές φιλοπόλεμες πολιτικές που είναι καθημερινή υπόθεση της κυβέρνησης, σχεδιάζοντας παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου που θυμίζουν καθεστώς Μεταξά. Κυβέρνησης που δε διστάζει να δαπανήσει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς στα πλαίσια των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών, μειώνοντας ολοένα το κοινωνικό κράτος. Και όλα αυτά ευθυγραμμιζόμενη με το ΝΑΤΟ και εμπλεκόμενη στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

• Είμαστε απέναντι στις επαναπροωθήσεις – απαγωγές προσφύγων/ισσών, με άγνωστο αριθμό νεκρών στο Αιγαίο και τον Έβρο, στη στρατιωτικοποίηση των camps με πακτωλό χρηματοδότησης, συνεχίζοντας τις πολιτικές “αποτροπής”, χέρι – χέρι με ΕΕ – Frontex. Με απάνθρωπες συνθήκες στα camps, με καθημερινή ρατσιστική βία, κλοπές και απάνθρωπους βασανισμούς. Τον Αύγουστο ο Μηταράκης χρειάστηκε 3 βδομάδες για να δει 38 πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου. Είναι αυτός και η κυβέρνηση του που απειλούν διασώστες και φορείς που καταγγέλλουν τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στα σύνορα. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την ενοχή του για τους πνιγμούς στη Λέσβο και τα Κύθηρα, γυναικών που έχουν υποστεί βιασμούς, βασανισμούς και διώξεις. Χέρι-χέρι, η λυκοφιλία Μητσοτάκη-Ερντογάν έχει μετατρέψει την κοινή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016 σε μηχανισμό δολοφονικής αντιμετώπισης των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους, τις δικτατορίες και την πείνα στις χώρες καταγωγής τους.

• Είμαστε απέναντι στο καθεστώς πολιτικού αυταρχισμού και καταστολής, που έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο -τουλάχιστον- από τη Μεταπολίτευση. Η αστυνομία επιτίθεται στις διαδηλώσεις (ακόμα και στη διαδήλωση για την 12χρονη στα Σεπόλια!), οι δίκες αγωνιστών/τριών του κινήματος, η επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι λίγα από αυτά. Μέρος της καταστολής αυτής αποτελεί και η «νόμιμη» παρακολούθηση (“επισύνδεση” τη βάφτισαν) των τηλεφώνων μελών συνδικάτων και αγωνιστών της Αριστεράς και του κινήματος.

• Στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ σε Β’ βαθμό, η στάση του προεδρείου και της Αστυνομίας, προεκτάσεις της αντιμετώπισης της κυβέρνησης που κάνει πλάτη στους φασίστες, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Έφτασαν να συνοδεύουν φιλικά τους φασίστες ενώ αυτοί χαιρετούσαν ναζιστικά (με προεξέχοντα τον Πλεύρη) και προκαλούσαν χυδαία την Μάγδα Φύσσα ενώ για αρκετή ώρα αστυνομικοί εμπόδιζαν την είσοδο στους αντιφασίστες.

• Για να ακυρώσουμε στην πράξη τον αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νόμο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, που καταργεί το 8ωρου και απαγορεύει τις απεργίες.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία οι υποταγμένες “ηγεσίες” πιέστηκαν απ’τα κάτω να καλέσουν σε γενική απεργία. Παρόλο ότι την προκύρηξαν, δε είναι διατεθιμένοι να την υλοποιήσουν και να γίνει η αρχή μιας γενικότερης κινητοποίησης ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης της κυβέρνησης. Η γενική απεργία της 9 Νοέμβρη πιάνει το νήμα από τις κινητοποιήσεις και αγώνες που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Στην Μαλαματίνα, στην e-food, στην Υγεία, στην e-food, στον ΟΑΣΘ, στην εστίαση. Σε συνέχεια των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος στην Cosco, στους εκπαιδευτικούς, στους ναυτεργάτες. Και αυτές οι κινητοποιήσεις απ’τα κάτω επιβάλλεται να μαζικοποιηθούν και να γίνουν πραγματική αντεπίθεση ενάντια σε κυβέρνηση και αφεντικά. 

Σε Γαλλία – Βρετανία αυτή την περίοδο οι αγώνες είναι μαζικοί ενάντια στο κύμα ακρίβειας. Έτσι και στη χώρα μας ντόπιοι – μετανάστ(ρι)ες – πρόσφυγ(ισσ)ες ενωμένοι να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις και να γίνουν ποτάμι ανατροπής.

Ενάντια στις αντιεργατικές πολιτικές, ενάντια στην ακρίβεια των υπερκερδών των αφεντικών με τις πλάτες της κυβέρνησης μπορούμε να νικήσουμε!

• Όχι στις ρατσιστικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ. Να σταματήσουν τώρα τα pushbacks

• Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς & συντάξεις, με έλεγχο των τιμών σε ενέργεια – αγαθά

• Άσυλο, σπίτια στις γειτονιές για όλους/ες τους/ις πρόσφυγ(ισσ)ες

• Πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία και Παιδεία για όλους/ες.

• Όλοι/ες οι πρόσφυγ(ισσ)ες στις πόλεις, 

• Ανατροπή του αντιεργατικού νόμου Χατζηδάκη

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – ενίσχυση του κοινωνικού κράτους

• Επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων – Μονιμοποίηση Συμβασιούχων

• Οι ναζί για πάντα στη φυλακή. Μελόνι, Λεπέν, Χρυσή Αυγή, ο φασισμός παντού θα τσακιστεί

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό” – Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

94

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση