Παρέμβαση διαμαρτυρία μεταναστριών καθαριστριών για την μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Δήμο Αθήνας

Παρέμβαση διαμαρτυρία μεταναστριών καθαριστριών για την μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Δήμο Αθήνας

18 μετανάστριες σχολικές καθαρίστριες οργανώνουν παρέμβαση διαμαρτυρίας για την μη καταβολή δεδουλευμένων τους από τον Δήμο Αθήνας, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 10.30πμ.

Aκολουθεί η ανακοίνωση:

«Την σχολική χρονιά 2021-2022 αποκλειστήκαμε με τα ρατσιστικά κριτήρια του υπουργού Εσωτερικών Μ.Βορίδη από την εργασία μας στα δημόσια σχολεία της Αθήνας όπου κάποιες εργαζόμαστε ακόμη και 20 χρόνια, αφού αρνήθηκε να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, όπως είχε κάνει ο προκάτοχος του.

Ο υπουργός Εσωτερικών αντιπρότεινε να απασχοληθούμε μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, κάτι που υλοποίησε ο Δήμος της Αθήνας και έτσι από τα τέλη Αυγούστου υλοποιείται σχετική σύμβαση με την οποία βρεθήκαμε 18 καθαρίστριες στα σχολεία.

Δικιά μας επιθυμία ήταν και παραμένει να εργαζόμαστε όλες οι καθαρίστριες και καθαριστές, ντόπιοι και μετανάστες, με μονιμότητα και σταθερότητα και όχι με οποιεσδήποτε εποχιακές συμβάσεις ή μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τώρα, όμως βλέπουμε ότι οι υπηρεσίες αρνούνται να πληρώσουν τα μεροκάματα μας ενώ ακόμη και διευθυντές δεν υπογράφουν ότι είμαστε στα σχολεία.

Ζητάμε να σταματήσει αμέσως η κοροϊδία και η ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μας.

Να πληρωθούν άμεσα τα μεροκάματα μας όπως προβλέπει η σύμβαση μας.

Να καταβάλλονται οι μισθοί μας στον ίδιο χρόνο με όλο το προσωπικό καθαριότητας σχολείων του Δήμου Αθήνας.

Στις 9 Νοέμβρη θα είμαστε στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία που καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην συγκέντρωση στη Πλ.Κλαυθμώνος στις 11πμ»

Πηγή: https://thepressproject.gr

8

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση