Πανελλαδική απεργία στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, για τις απολύσεις

Πανελλαδική απεργία στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, για τις απολύσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της οργάνωσης σε πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου και την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, και ζητά την παρουσία τους έξω από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στα Εξάρχεια (Σολωμού 25).

Το Σωματείο καταγγέλλει την οργάνωση για αντεργατικές πρακτικές με μηνιαίες συμβάσεις και με καθιέρωση της πολιτικής των απολύσεων για 45 ημέρες μεταξύ συμβάσεων, προκειμένου να μη θεμελιώνει ο εργαζόμενος και η εργαζόμενη δικαίωμα αποζημίωσης.

«Η πολιτική αυτή, η οποία εκφεύγει των ορίων της ηθικής, έχει πλήξει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του ενταξιακού προγράμματος Helios, εκπαιδευτικούς, υπεύθυνους στέγασης, διοικητικό προσωπικό και διερμηνείς, εξαιρουμένων των συντονιστών των ομάδων, δημιουργώντας έτσι υπαλλήλους δύο ταχυτήτων», σημειώνει το Σωματείο.

Το Σωματείο απαιτεί αναγνώριση της πραγματικής εργασιακής σχέσης, καμία απόλυση, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και καμία καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ακολουθεί το κείμενο της απεργιακής κινητοποίησης του Σωματείου.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

95

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση