Τρία χρόνια ανάκριση για «τρομοκρατική οργάνωση»…

Τρία χρόνια ανάκριση για «τρομοκρατική οργάνωση»…

39χρονος και 38χρονος κατηγορούνται για εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. ● Οι συλλήψεις των δύο δεν προκύπτουν από κάποια αναγνώριση και η ανακριτική διαδικασία σέρνεται επί τριετία, ενώ φέτος τους ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για ακόμη μία επίθεση.

Τρία χρόνια κρατάει η ανάκριση για έναν 39χρονο και έναν 38χρονο που κατηγορούνται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία πραγματοποίησε εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής τον Μάιο του 2019 στις Αχαρνές και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους στην οδό Δηλιγιάννη στην Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 16 Δεκεμβρίου 2019, ενώ το 2022 (έναν μήνα πριν συμπληρωθεί τριετία από τη σύλληψή τους) ασκήθηκε εναντίον τους συμπληρωματική ποινική δίωξη, για την οποία απολογούνται σήμερα ενώπιον της 24ης τακτικής ανακρίτριας. Αυτό που προστέθηκε στη δικογραφία είναι ακόμα μία επίθεση σε γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης τον Φεβρουάριο του 2019 στον Ασπρόπυργο.

Και στις τρεις επιθέσεις οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ οι συλλήψεις των δύο δεν προκύπτουν από κάποια αναγνώριση. Κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, στην οποία αποδίδονται ενέργειες με τη συμμετοχή ακόμα «εννέα άγνωστων στην ανάκριση προσώπων», χρόνο δράσης από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2019 και στόχο χώρους και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μετά την πρώτη απολογία τους οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και το εύλογο ερώτημα είναι: Είναι δυνατόν, αν υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις ενοχής για μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, να έχει αφεθεί η ανάκριση να σέρνεται επί τριετία; Ακόμη ένα ερώτημα προκύπτει από το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες τρεις επιθέσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής το 2017 (σε χρόνο που από τις αρχές προσδιορίζεται η δράση της οργάνωσης), αλλά ούτε ο 38χρονος ούτε ο 39χρονος κατηγορούνται για αυτές.

Πρόκειται για επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λ. Μεσογείων (ανάληψη ευθύνης από την «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»), εναντίον μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο («Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν») και εναντίον μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων στην Πετρούπολη («Ταξιαρχία Abd Elsalam»). Παράλληλα, ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι» υπάρχει για την επίθεση στις Αχαρνές, για την οποία κατηγορούνται, όπως και για την επίθεση στον Ασπρόπυργο από την οργάνωση «Ταξιαρχία Petrit Zifle». Ετσι, ο 39χρονος και ο 38χρονος κατηγορήθηκαν γενικά για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Ταξιαρχία».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση