Κίνδυνος τιμωρίας για τον αρχηγό της Αγγλίας εάν φορέσει περιβραχιόνιο στήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ

Κίνδυνος τιμωρίας για τον αρχηγό της Αγγλίας εάν φορέσει περιβραχιόνιο στήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ

Το Μουντιάλ του Κατάρ μόλις ξεκίνησε, ωστόσο ήδη έχει περάσει στην Ιστορία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τον θάνατο χιλιάδων ζωών κατά την ανέγερση των γηπέδων που φιλοξενούν τους αγώνες.

Η τελευταία δυσάρεστη είδηση έχει να κάνει με το περιβραχιόνιο που φορά ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, το οποίο φέρνει το μήνυμα «One Love», έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου και αποτελεί σημείο στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τιμωρία στον Χάρι Κέιν, εάν αυτός επιμείνει και φορέσει το εν λόγω περιβραχιόνιο. Η FIFA ζήτησε από όλους τους αρχηγούς να φορούν διαφορετικό περιβραχιόνιο σε κάθε ημέρα αγώνα, προωθώντας κοινωνικά μηνύματα όπως «Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο», «Μοιραστείτε το φαγητό» κ.ά. Ωστόσο, για περιβραχιόνια τύπου «OneLove» ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κατά κανόνα απαγορεύει τη χρήση μη εγκεκριμένων συνθημάτων και προτρέπει τις ομάδες να μην κάνουν «μαθήματα ηθικής».

Από την πλευρά της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας φέρεται έτοιμη για το ενδεχόμενο τιμωρίας στην περίπτωση αυτή, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Μαρκ Μπούλινγχαμ. Μέχρι στιγμής, πάντως, η FIFA δεν έχει απαντήσει στο σχετικό αίτημα της αγγλικής ομοσπονδίας.

Σε κάθε περίπτωση, τα «λιοντάρια» θα γονατίσουν πριν από την έναρξη του ματς κόντρα στο Ιράν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Πηγή: efsyn.gr

11

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση