«Είμαι χουντικός, φασίστας, ναζί» φώναζε ο Πλεύρης στο εφετείο

«Είμαι χουντικός, φασίστας, ναζί» φώναζε ο Πλεύρης στο εφετείο

Νέο ναζιστικό σόου έστησε σήμερα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο εφετείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού φώναζε ότι είναι φασίστας και ναζί, επιτέθηκε στη Μάγδα Φύσσα και ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη».

Όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε:  «Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι «η δημοκρατία ενίκησε»» έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες «δεν είναι αθώοι», ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινικη δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό» ισχυρίστηκε ο Κ. Πλεύρης.

Κατά το σημερινό του παραλήρημα επιτέθηκε στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι, αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι» κάνοντας γροθιά με το χέρι του.

►Παραμένουν στη φυλακή Κασιδιάρης και Λαγός

Το δικαστήριο που έχει αναλάβει την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, να εκτίσουν κανονικά την ποινή τους οι καταδικασθέντες σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, κι έτσι απέρριψε τα αιτήματά τους για αναστολή εκτέλεσης.

Πηγή: efsyn.gr

133

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση