Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: Ένοχος για απόπειρες βιασμού, αθώος για το αδίκημα βιασμού κατ’ εξακολούθηση

Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: Ένοχος για απόπειρες βιασμού, αθώος για το αδίκημα βιασμού κατ’ εξακολούθηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει την αθώωση του 60χρονου για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση λόγω αμφιβολιών, αλλά την ενοχή του για τις καταγγελίες των δύο άλλων γυναικών, που τον κατηγόρησαν για απόπειρα βιασμού.

«Ακόμη και το όχι, το μετέφραζε στο μυαλό του ως κεκαλυμμένο ναι. Ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε θέση να το ακούσει» τόνισε η Στέλλα Στόγια προσθέτοντας ότι η ζωή για τον κατηγορούμενο εκείνη την περίοδο ήταν κυριαρχία, παντοδυναμία, χωρίς να του περνάει από το μυαλό πως κάποια δε θα ήθελε να είναι δίπλα του.

«Ο κατηγορούμενος είπε πως δεν είχα λόγο να βιάσω. Υπάρχει κάποιος λόγος για να βιάσει κάποιος; Στο βιασμο είσαι το αντικείμενο στην εξουσία του άλλου» σημείωσε η εισαγγελέας αναφερόμενη στην μαραθώνια απολογία του 60χρονου.

Απευθυνόμενη στους δικαστές και στους ενόχους είπε πως με την «την απόφαση σας δε πρέπει να θεωρήσετε ότι κάνετε κοινωνική πολιτική. Δεν πρέπει να κρίνετε την ηθική τον χαρακτήρα ή την  συμπεριφορά του. Αλλά να κρίνεται αθώο ή ένοχο για τις πράξεις που του καταλογίζεται βάσει των στοιχείων της δικογραφίας».

Για την πρώτη καταγγέλλουσα η κ. Στόγια εξέφρασε αμφιβολίες «Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο».

Κατά την εισαγγελέα, η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε τον κατηγορούμενο, «αρχικά κατήγγειλε μία πράξη πλημμεληματική, δηλαδή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και στην ανάκριση έναν βιασμό».  «Η καταγγέλουσα προσήλθε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει όσα υπέστη, όχι να τα χαρακτηρίσει νομικά. Το τόσο σοβαρό γεγονός το καταθέτει πρώτη φορά στην ανακρίτρια. Αν το είχε καταθέσει στον εισαγγελεα θα είχα διαφορετική τοποθέτηση, δεχόμενη ότι στο ΣΕΗ ήθελε να καταγράψει μία καταγγελία» πρόσθεσε.

Μάλιστα, η κ. Στόγια ισχυρίστηκε ότι «σε κανένα επαγγελματικό χώρο δεν μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους καλλιτέχνες να ανέχονται εγκλήματα. Συμπεριφορές ναι, πίεση ναι, αλλά όχι κακουργήματα ή κακοποιητικές συμπεριφορές. Σε όλα υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Σε κάθε επαγγελματικό χώρο είναι ανεκτές κάποιες συμπεριφορές, αλλά δεν είναι ανεκτές κακοποιητικές συμπεριφορές, πόσο μάλλον ένας βιασμός».

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη συμπληρωματική απολογία

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών με την έδρα να αναγκάζεται να αποχωρήσει και την πρόεδρο να κάνει λόγο για πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν έχει ξαναδεί στα 16 χρόνια εργασίας της.

Όλα ξεκίνησαν μετά το αίτημα του κατηγορούμενου να καταθέσει συμπληρωματικά, όπως και έγινε, για να υποστηρίξει, για πολλοστή φορά, τον ισχυρισμό περί «οργανωμένου σχεδίου» εναντίον του.

«Θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μίντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κ.κ. Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου, η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ισχυρίστηκε ο κ. Φιλιππίδης.

ΟΙ κ. Μίντζιας δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απαντώντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια… Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπειά μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός».

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από δικηγόρο καταγγέλλουσας

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει ο κατηγορούμενος κίνητρα στον αέρα» είπε ο δικηγόρος και ζήτησε να πει «ευθέως ότι εννοεί πως εγώ κατέστρωσα το σχέδιο που επικαλείται. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα».

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου προκάλεσαν εκνευρισμό και στην ηθοποιό Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και ακούγοντας τον Πέτρο Φιλιππίδη σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

Πηγή:  efsyn.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση