#GDtrial Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα

#GDtrial Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα

Με την κατάθεση της μάρτυρας κατηγορίας Δήμητρας Ζώρζου, η οποία ήταν μπροστά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, ξεκίνησε η πρώτη δικάσιμος του 2023 στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Η μάρτυρας ανέφερε πως δε γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και βρισκόταν τυχαίο εκείνο το βράδυ, μαζί με μία φίλη της, στον δρόμο όπου το δολοφονικό τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης επιτέθηκε στην παρέα. Η Δήμητρα Ζώρζου κατέθεσε ότι καθόταν σε παρακείμενο παγκάκι όταν είδε μία ομάδα να επιτίθεται κατά της παρέας του Παύλου Φύσσα και να τους βαράει με ρόπαλα, ενώ εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όπως κατέθεσε, είδε ένα αυτοκίνητό να κινείται αντίθετα επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη (πλέον Παύλου Φύσσα), και λίγο αργότερα εντόπισε τον Ρουπακιά να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να κινείται προς τον Παύλο Φύσσα, αγκαλιάζοντάς τον, με το θύμα να φωνάζει «με μαχαίρωσε».

Κατήγγειλε στην έδρα του δικαστηρίου ότι από τότε που βρήκε το θάρρος να καταθέσει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για τη δολοφονία του Παύλου έχει δεχθεί πολλαπλούς εκφοβισμούς και δεκάδες απειλές κατά της ζωής της.

Και τη σημερινή δικάσιμο παρακολουθείτε αναλυτικά από το παρατηρητήριο Golden Dawn Watch.

Πηγή: https://thepressproject.gr

35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση