Ρέθυμνο: μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας

Ρέθυμνο: μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας

Τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι αντιμέτωπο με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, με ορισμένες ειδικότητες να έρχονται από άλλες περιοχές του νησιού μόνο για ορισμένες μέρες την εβδομάδα, ενώ η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διάγνωση φτάνει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια, αναγκάζοντας τους ασθενείς να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.
Την ίδια στιγμή, το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου δουλεύει εξοντωτικές υπερωρίες, στερείται διαρκώς αδειών και ρεπό, υποχρεώνεται να αναλάβει καθήκοντα εκτός του τομέα ειδίκευσης του. Μέσα σε αυτή τη δεινή κατάσταση επήλθε και η παραίτηση της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αναδεικνύοντας την τραγική κατάσταση που υφίστανται οι υγειονομικοί αλλά και ο ίδιος ο λαός της περιοχής.
Σήμερα δόθηκε ηχηρή απάντηση στο δρόμο από υγειονομικούς και κατοίκους του Ρεθύμνου, με συμμετοχή πάνω από 40 σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων. Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την ψήφιση του νόμου-εκτρώματος για το «νέο ΕΣΥ», οι μαχόμενοι υγειονομικοί και ο λαός απέδειξαν πως δε θα επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση να διαλύσει και να ξεπουλήσει το ΕΣΥ.
Ενίσχυση τώρα του ΓΝ Ρεθύμνου και όλων των Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων της χώρας.
Η δημόσια δωρεάν υγεία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο.
23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση