Ξεκίνησε η δεύτερη δίκη με κατηγορούμενο για ασέλγεια ανηλίκων τον ντράμερ

Ξεκίνησε η δεύτερη δίκη με κατηγορούμενο για ασέλγεια ανηλίκων τον ντράμερ

Με μία από τις τέσσερις καταγγέλλουσες στο βήμα του μάρτυρα, ξεκίνησε ύστερα από αλλεπάλληλες διακοπές η δίκη του Γιώργου Γιαννόπουλου, πρώην μουσικού στους Πυξ Λαξ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για σεξουαλική κακοποίησή τους, την περίοδο 2007-2015.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος ασέλγησε στα τέσσερα ανήλικα κορίτσια σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας όπου παραθέριζε, χτίζοντας πρώτα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς τους. Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη που έχει στο εδώλιο τον πρώην ντράμερ του συγκροτήματος, καθώς σε εξέλιξη είναι η δευτεροβάθμια δίκη του για αποπλάνηση ενός εξάχρονου κοριτσιού. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή μέχρι την έφεση.

Η σημερινή μάρτυρας έκανε λόγο για ακόμα οκτώ ανήλικα κορίτσια που, σύμφωνα με την κατάθεση της, παρενοχλήθηκαν την ίδια περίοδο με εκείνη, από τον κατηγορούμενο, στο κάμπινγκ. Όπως κατέθεσε, ο 69χρονος «χούφτωνε» εκείνη και αλλά ανήλικα μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με όσα είπε, το γεγονός το είχε αντιληφθεί και ένα αγόρι, το οποίο είχε εκφράσει τον εκνευρισμό του.

Η ίδια έκανε λόγο για τη ντροπή που ένιωθε ως παιδί με αυτό που της είχε συμβεί και ότι αυτό συνέβαλε στο γεγονός ότι δε μοιράστηκε το τραυματικό αυτό περιστατικό με την οικογένεια της.

«Δεν το είπα στον πατέρα μου με τον οποίο δεν έχω καν σχέσεις τώρα, γιατί δεν ήθελα. Φοβόμουν. Αν του έλεγα για τις φίλες μου, θα ρωτούσε για μένα και θα έπρεπε να πω ψέματα», είπε η μάρτυρας, επισημαίνοντας αρκετές φορές ότι είχε ανατραφεί σε μια μικρή κοινωνία.

Περιγράφοντας το περιστατικό στη θάλασσα, όπου σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος άγγιζε τα παιδιά στα γεννητικά όργανα, η μάρτυρας είπε πως αρχικά ως παιδιά «δεν το θεωρήσαμε αρκετά βαρύ, γιατί αναρωτιόμασταν αν ήταν αυτό που καταλάβαμε. Ήταν πολύ άβολο, αναρωτιόμουν αν έγινε μόνο σε μένα».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος τις ανέβαζε στην πλάτη του για να παίξουν κοκορομαχίες και έτσι την έπιανε στα γεννητικά όργανα και στους γλουτούς.

Υπεράσπιση: Δεν έπρεπε κάπου να στηρίξει το βάρος;

Μάρτυρας: Έπρεπε να τo στηρίξει στο αιδοίο μου; Είχε βάλει τα δάχτυλα του μέσα από το μαγιό μου και τα κουνούσε.

«Περίμενα να με βουτήξει στη θάλασσα. Την ώρα που με έπιασε, τα χέρια του ήταν ανάμεσα στον ποπό και τον γλουτό μου. Τα δάχτυλα του μπήκαν μέσα από το μαγιό μου και άρχισε να τα ανοιγοκλείνει. Μιλούσε στα άλλα κορίτσια και έλεγε ελάτε να παίξουμε κοκορομαχίες. Όση ώρα μιλούσε, συνέχιζε την κίνηση με τα δάχτυλα του. Μετά με πέταξε στη θάλασσα», είπε η μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Μιλούσε στα άλλα παιδιά και τους έλεγε να παίξουν κοκορομαχίες για να κερδίσει χρόνο;

Μάρτυρας: Ναι, γιατί είχε ξανάρωτήσει και είχαν πει όχι.

Υπεράσπιση: Το είπατε σε κάποιον; Το είπατε στις κόρες του;

Μάρτυρας: Στις κόρες του όχι, δεν είχαμε πει. Προσωπικά, δεν ένιωθα καλά να το πω, γιατί είχε κολλήσει στο μυαλό μου ότι κάνει το ίδιο στις κόρες του.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το γιατί δεν είπε κάτι στον ίδιο τον κατηγορούμενο, η μάρτυρας ξεσπώντας σε λυγμούς απάντησε: «Νομίζετε ότι εγώ που ήμουν τόσο δα παιδάκι θα πήγαινα σε αυτόν που είναι τόσος (σ.σ. δείχνει για το μέγεθος) και θα έλεγα συγγνώμη κύριε Γιώργο, μη μας χουφτώνετε;»

Στη δικαστική αίθουσα δημιουργήθηκε ένταση, η οποία οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν η μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σε έντονο επιθετικό ύφος από την πλευρά της υπεράσπισης, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση του συνηγόρου των καταγγελουσών Π. Παπαϊωάννου, ο οποίος παρενέβη, καθώς η εντολέας του έκλαιγε και η έδρα του δικαστηρίου δεν έκανε το παραμικρό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος επέπληξε τον συνήγορο επειδή παρενέβη, κάνοντας λόγο για victim blaming, καθώς σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης της μάρτυρα από την πλευρά της υπεράσπισης, ερωτήθηκε πάμπολλες φορές, γιατί, στην ηλικία των 10 ετών που ήταν, δε μίλησε, δε αντέδρασε, δεν έφυγε και δεν το είπε στους γονείς της.

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό παρενόχλησης που έχει καταγγείλει η μάρτυρας και αφορά την προβολή ταινίας όπου ο κατηγορούμενος, όπως η ίδια υποστηρίζει, της έπιανε το στήθος μέσα από τη μπλούζα, είπε ξεσπώντας και πάλι σε κλάματα: «Ήμουν πάρα πολύ φοβισμένη, ένιωθα σαν αρνί που πάει για σφαγή.(…) Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας μου έπιανε το στήθος. Ήταν πιάσιμο και ζούπηγμα. Μου έπιανε τη ρώγα και την τσιμπούσε».

Υπεράσπιση: Γιατί δεν φύγατε;

Μάρτυρας: Για να μην παραδεχτώ ότι μου συμβαίνει.

Πηγή: efsyn.gr
14

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση