«Έπραξα με αλτρουισμό»: Προκλητική ισχυρισμοί Χορτιαρά στον Άρειο Πάγο για να αποφυλακιστεί

«Έπραξα με αλτρουισμό»: Προκλητική ισχυρισμοί Χορτιαρά στον Άρειο Πάγο για να αποφυλακιστεί

Στον προκλητικό ισχυρισμό ότι ο Αθανάσιος Χορτιαράς, που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε δέκα χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, έδρασε με αλτρουισμό και πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής προέβη η υπεράσπιση του μεσίτη κατά τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόφαση αναστολής της ποινής του.

Ο συνήγορος του Χορταριά, Ιωάννης Γλύκας, ισχυρίστηκε σήμερα ότι η καταδίκη του εντολέα του για θανατηφόρα βλάβη, άρα εξ αμελείας, δείχνει πως δεν ισχύουν τα ιδιαίτερα εγκλήματος, ότι δηλαδή διεπράχθη με σκληρότητα κι επικινδυνότητα.

«Ο Έλλην πολίτης προσέτρεξε να βοηθήσει σε μια πράξη που τελέστηκε δίπλα στο χώρο εργασίας του. Όταν είπε ότι θα το ξαναέκανε εννοούσε ότι θα ξαναέτρεχε να βοηθήσει» υποστήριξε ο κ. Γλύκας. Σημείωσε επίσης ότι η φυλάκιση του μεσίτη θα στερήσει τους μοναδικούς πόρους για τη ζωή της οικογένειάς του και συγγενή του, που δεν είναι αυτοεξυπηρετούμενος.

Για προκλητικό ισχυρισμό της υπεράσπισης μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου Κλειώ Παπαπαντολέων σε δηλώσεις της μετά τη συζήτηση. «Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν σαφής και αιτιολογημένη. Έκρινε ότι το αίτημα αυτό έχει τελεστεί με ιδιαίτερη σκληρότητα και ότι ο κατηγορούμενος είναι αμετανόητος. Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία ισχύουν και μέχρι σήμερα και ότι επί της ουσίας εμμένει στο αμετανόητο της πράξης του. Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης ότι η βίαιη θανάτωση του Ζακ Κωστόπουλου, το βίαιο λιντσάρισμα το οποίο έχει δει όλο το πανελλήνιο στις τηλεοράσεις ενώ το ψηφιακό υλικό το έχει εξετάσει ενδελεχώς το ΜΟΔ, ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για αλτρουιστική πράξη είναι προκλητικός και εξωφρενικός κι αντίκειται σε κάθε λογική έννοια».

► Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Πηγή: efsyn.gr

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση