Μητέρα 12χρονης στον Κολωνό: Καταγγέλλει συγκάλυψη και ολιγωρία

Μητέρα 12χρονης στον Κολωνό: Καταγγέλλει συγκάλυψη και ολιγωρία

Σοβαρές αιχμές για τη διερεύνηση της υπόθεσης του κατά συρροή βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, σε αστυνομικό και ανακριτικό επίπεδο, αφήνει η μητέρα του κοριτσιού, που παραμένει στη φυλακή μετά τη χθεσινή απόρριψη του αιτήματος για αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Η 37χρονη μητέρα που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία δηλώνει σε κάθε τόνο -από τη σύλληψή της μέχρι και σήμερα- αθώα και σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αφήνει υπαινιγμούς περί συγκάληψης της υπόθεσης.

«213 άτομα λένε πως βίασαν το παιδάκι μου ή επισκέφθηκαν τη σελίδα blidchat. Αποκαλύφθηκαν αυτοί που πήγαιναν στον οίκο ανοχής και στο airbnb; Που είναι γιατί μείνανε εδώ και 3 μήνες στους 10;» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή της μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της.

Αναλυτικά η δήλωση της μητέρας:

«Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη με την απόφαση του Συμβουλίου γιατί είμαι αθώα, είναι πολύ άδικο για μια μάνα 8 παιδιών που έχω παλέψει εγώ κι ο σύζυγός μου να τα μεγαλώσουμε, στα 37 μου χρόνια να με κατηγορούν για μαστροπό του ίδιου μου του παιδιού. Μια μάνα που μεγαλώνω 8 παιδιά, τα 2 εξ αυτών τα μεγαλύτερα να τα σπουδάζω. Να με έχουν βάλει φυλακή για μαστροπό του παιδιού μου, τη χειρότερη κατηγορία για μια μάνα.

» Με κατηγορούν και με έχουν φυλακή και οι βιαστές του παιδιού μου που κατέστρεψαν τη ζωή του σωματικά και ψυχικά, το έχουν στιγματίσει για όλη του τη ζωή είναι έξω, κυκλοφορούν για να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη καταστροφή και σε άλλα παιδιά. Που είναι το κράτος, που είναι η δικαιοσύνη; Να είναι η μάνα στη φυλακή χωρίς στοιχεία και οι βιαστές έξω; Να είναι ο μπράβος του οίκου ανοχής που πήγαινε το παιδάκι μου και του άνοιγε τη πόρτα έξω;

» 213 άτομα λένε πως βίασαν το παιδάκι μου ή επισκέφθηκαν τη σελίδα blidchat. Αποκαλύφθηκαν αυτοί που πήγαιναν στον οίκο ανοχής και στο airbnb; Που είναι γιατί μείνανε εδώ και 3 μήνες στους 10;

» Το βίασαν, το κατέστρεψαν. Το Συμβούλιο του ξαναβίασε για άλλη μια φορά σήμερα τη ψυχή του, κάνοντάς το να έχει ενοχές και τύψεις για τη μάνα του που είναι φυλακή ενώ φωνάζει και κλαίει το παιδί μου ότι είμαι αθώα. Με έχει ανάγκη να βρεθώ δίπλα του, αυτό μου ζητάει. Ζητάω από τη δικαιοσύνη να βρεθούν όλοι που είναι μπλεγμένοι σε αυτή την υπόθεση, όλοι οι βιαστές που άπλωσαν τα βρωμόχερά τους πάνω στο παιδί μου.

»Περιμένω δικαιοσύνη, να δικαστούν και να μην ξανά δουν το φως του ήλιου όλοι αυτοί που καταστρέφουν παιδικές ψυχές και διαλύουν οικογένειες. Αυτό που έζησε το παιδί μου και η οικογένειά μου δεν μπορούν να το νοιώσουν όποια κι αν είναι η τιμωρία τους».

«Αποδυναμωμένες οι ενδείξεις ενοχής της»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 24/1, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε με πλειοψηφία 2 προς 3 το αίτημα της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, κρίνοντας πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εις βάρος των παιδιών της, σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση.

Όπως υπογράμμισε η συνήγορος της 37χρονης, η εισαγγελέας «αιτιολόγησε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας την πρότασή της περί άρσης της προσωρινής
κράτησης της μητέρας της 12χρονης, αποφαινόμενη ότι οι ενδείξεις ενοχής της για το κακούργημα που της αποδίδεται τυγχάνουν αποδυναμωμένες και ότι επί πλέον δεν συντρέχει άλλη νόμιμη προϋπόθεση για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης σε βάρος της και πρότεινε να γίνει δεκτή η προσφυγή της και να αντικατασταθεί η
προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους».

«Δυστυχώς η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου» δήλωσε η δικηγόρος, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Το κράτος λοιπόν κρατάει τη μητέρα στη φυλακή, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με πρόσχημα ότι, αν γυρίσει στο σπίτι, θα κάνει κακό στα παιδιά της. Το κράτος, με την εγκληματική του απουσία, αφού δεν έχει προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στα παιδιά και στην ίδια τη 12χρονη, επικαλείται ξεδιάντροπα την ασφάλεια και την υγεία τους για να κρατήσει εκδικητικά φυλακισμένη τη μάνα. Το κράτος προνοεί εντυπωσιακά βιαστικά και με την εκτενέστερη προσοχή για τη φυλάκιση της μάνας (χωρίς στοιχεία και αποδείξεις), αλλά η υπόθεση εξάρθρωσης του traffiking προχωράει με τους πιο αργούς ρυθμούς, τείνει να μείνει στα χαρτιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης της 12χρονης.

«Το κράτος αντί να προσφέρει την οποιαδήποτε ψυχολογική ή οικονομική βοήθεια στα παιδιά, επιλέγει να εξουθενώσει ακόμα περισσότερο την οικογένεια, να εκδικηθεί τη μάνα. Να την εκδικηθεί για την επιλογή της να μιλήσει και να καταγγείλει, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην
κοινωνία ότι όποια τολμά να καταγγέλλει θα τιμωρείται με το χειρότερο τρόπο. Το κράτος τολμά και μιλά για την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών, ενώ τα έχει αφήσει τελείως παρατημένα και ενώ παράλληλα αυτά ζητάνε απελπισμένα τη μητέρα τους πίσω» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πλήρη στήριξη στη μητέρα από τα παιδιά της

«Πιστεύω πως η μάνα μας είναι αθώα και βρίσκεται άδικα στη φυλακή. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτά που την κατηγορούν. Η μητέρα μας ήταν πάντα δίπλα μας σε όλα. Πάντα όταν κάτι γινόταν ήταν εκεί για εμάς και έτρεχε να δει αμέσως τι είχε συμβεί» δήλωσε μετά την απόρριψη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η 17χρονη κόρη Μαρία και συνέχισε:

«Μας μεγάλωσε αξιοπρεπώς, μπορεί να μην είχαμε λεφτά και να τα βγάζαμε δύσκολα πέρα, αλλά δούλευε συνεχώς για να μην μας λείψει τίποτα κι ας ήταν ο μισθός χαμηλός.  Την ημέρα που συνέβη όλο αυτό και έμαθε η μητέρα μου τι συμβαίνει στην αδελφή μου ήμουν μπροστά. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να το συζητήσει με τον πατέρα μου και το ίδιο βράδυ πήγαν για καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού. Είχα πάει κι εγώ μαζί. Περιμέναμε έξω από το τμήμα αρκετή ώρα χωρίς να γίνει κάτι. Αφού έγινε η καταγγελία έκαναν πάνω από 40 ημέρες να τον πιάσουν, ενώ τη μητέρα μας τη συνέλαβαν αμέσως.

» Μας κατέστρεψαν οικογενειακώς και αναφέρομαι στα καθάρματα που κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Παιδοβιαστές, αστυνομία, πολιτικούς και διάφορους άλλους που προσπαθούν να τα συγκαλύψουν.Η οικογένεια μου καταστράφηκε, τα δύο αδέλφια μου μακριά από εμάς, η μητέρα μου στη φυλακή.
Είμαι 17 χρόνων και αντί να ζω την ηλικία μου να περνάω και εγώ καλά όπως άλλα παιδιά στην ηλικία μου, κάθομαι μέρα με τη μέρα και γίνομαι κομμάτια μακριά από τη μάνα μου.

» Ψυχολογικά δεν είμαστε καθόλου καλά. Τα μικρότερα αδέλφια μου συνεχώς κλαίνε. Πάμε να την επισκεφτούμε και μόλις βγαίνουμε έξω με ρωτάνε τα αδελφάκια μου, η μαμά μας πότε θα έρθει σπίτι; Γιατί δεν έρχεται μαζί μας; Κλαίνε τα βράδια μόλις πέσουν για ύπνο σκεπτόμενα τη μαμά μας.

» Μας λείπει πολύ και τη χρειαζόμαστε, την έχουμε ανάγκη. Δε γίνεται να καταστρέφουν μια οικογένεια φτωχή επειδή από πίσω υπάρχουν άλλα συμφέροντα, προσπαθώντας να ρίξουν τα πάντα στη μάνα μου. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε αυτό που την κατηγορούν. Για μας θα έκανε τα πάντα, θα πέθαινε. Είναι οι χειρότερες μέρες που έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου, μακριά από τη μάνα μας που είναι εκεί άδικα. Δυστυχώς όταν υπάρχουν συμφέροντα από πίσω, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, για αυτό κρατάνε τόσο καιρό την μάνα μου μέσα.

» Δε θα το βάλουμε κάτω, θα κάνουμε τα πάντα για να βγει και να αθωωθεί η μητέρα και να γυρίσει κοντά μας. Η αδελφή μου την έχει ανάγκη. Νιώθει τύψεις και στεναχωριέται. Δεν έχουμε βοήθεια καμία από το κράτος για την ανάγκες που έχουμε ως οικογένεια. Είμαστε και θα είμαστε όσο χρειαστεί δίπλα στη μητέρα μας όπως θα έκανε και εκείνη για μας. Η μητέρα μου είναι καθαρή και δε φοβάται τίποτα. Αυτό που πρέπει να φοβούνται είναι αυτοί που προσπαθούν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους».

«Να ενωθούμε ξανά γιατί η οικογένεια μας έχει διαλυθεί»

«Το φωνάζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η μάνα μου είναι άδικα μέσα στη φυλακή και γνωρίζουμε ότι δεν έχουν στοιχεία για να την κρατάνε μέσα. Με τη μάνα μου είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ήμασταν πάρα πολύ δεμένοι, πολλές φορές βγαίναμε με τα αδέλφια μου, τη μάνα μου και τον πατέρα μου βόλτες» δήλωσε ο 18χρονος γιος, Δημήτρης και συνέχισε:

«Όταν πάμε να τη δούμε στη φυλακή είναι οι χειρότερες ώρες στη ζωή μου, νιώθω πολύ άσχημα. Με όλα αυτά που έχουν γίνει είμαι πολύ στεναχωρημένος και λυπημένος. Όλοι μας ξέρουμε ότι η μάνα μας είναι αθώα και δεν μπλέκεται σε τίποτε από όλα αυτά. Μας αγαπούσε πάρα πολύ όλα τα παιδιά και όσο ήταν μαζί μας περνάγαμε υπέροχα, ποτέ δεν ένιωθα άσχημα, ποτέ δεν μας είχε δείξει κακό χαρακτήρα. Ότι ζητούσαμε και λέγαμε να μας πάρει, για παράδειγμα παπούτσια και τα λοιπά, πάντα το είχαμε, με δυσκολία αλλά τα καταφέρναμε.

» Τη μάνα μου την αγαπάω όσο τίποτε άλλο στη ζωή μου και θα περιμένουμε όσο πιο γρήγορα, το συντομότερο να βγει από εκεί μέσα και να ήμαστε όπως πριν, δεμένοι και αγαπημένοι. Με τη μάνα μου περνάγαμε ώρες που ήταν φανταστικές και υπέροχες που θα μείνουν αξέχαστες. Αυτά που βγαίνουν και λένε, η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι δεν ισχύει τίποτα. Θέλω να πω και κάτι ακόμη. Για τη βοήθεια που λένε ότι μας προσφέρουν δεν ισχύει τίποτα, δεν έχουμε πάρει τίποτα από το κράτος. Προσπαθούμε και το παλεύουμε μόνοι μας. Πριν λίγες μέρες πήγε ο μπαμπάς μου στο δήμο και του δώσανε δύο φακές, δύο ρύζια και τρία γάλατα.

» Το μόνο που θέλω είναι να βγει πολύ σύντομα η μάνα μου και να ενωθούμε ξανά γιατί η οικογένεια μας έχει διαλυθεί. Έχουμε σκορπιστεί, άλλος από εδώ κι άλλος από εκεί. Την αγαπάμε όλοι μας πάρα πολύ και περιμένουμε να γυρίσει».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να την έχουμε πάλι κοντά μας»

«Η μάνα μας βρίσκεται μέσα στη φυλακή άδικα. Και τώρα της αρνήθηκαν ακόμα μια φορά την αποφυλάκιση, λέγοντας ότι είναι ύποπτη να ξανακάνει αυτά που έκανε για τα οποία δεν υπάρχουν καν στοιχεία. Από την αρχή έμπλεξαν τη μάνα μου σε αυτή την ιστορία χωρίς στοιχεία. Μπήκαν μέσα στο σπίτι μας και το έκαναν μπάχαλο και δεν βρήκαν τίποτα και του Μίχου το μαγαζί αντί να το σφραγίσουν λένε ότι βρέθηκε μετά από τόσο καιρό κρυμμένο τάμπλετ και κινητό κάτω από κούτες, ενώ υποτίθεται είχε γίνει έρευνα στο μαγαζί του» δήλωσε ο 18χρονος γιος, Κώστας, και συνέχισε:

«Αυτή η ιστορία δείχνει ότι υπάρχει μία άδικη μεταχείριση σε βάρος μας, σε βάρος της μάνας μου, της αδερφής μου που είναι θύμα όλης αυτής της ιστορίας και μια άλλη μεταχείριση σε όλο αυτό το κύκλωμα και στο Μίχο, ενός ανθρώπου που βλέπαμε με ποιους είχε επαφές (αστυνομικούς, πολιτικούς, παπάδες). Κάθε φορά που πάμε στο επισκεπτήριο να δούμε την μάνα μας τα αδέρφια μου κλαίνε που βλέπουν τη μάνα μας πίσω από τα κάγκελα.

» Πώς είναι δυνατόν 8 παιδιά να σταθούμε στα πόδια μας όταν δεν έχουμε καμία στήριξη από πουθενά; Η μάνα μας πάντα ήταν δίπλα μας, μας πρόσεχε, ασχολούνταν με τα προβλήματα υγείας, με τα σχολεία μας. Βγαίνουν και λένε ότι το κράτος και ο δήμος θα μας βοηθήσει, θα στηρίξει την οικογένεια μας και την αδερφή μας. Μετά από τόσο καιρό που έχει βγει αυτή η υπόθεση ασχολήθηκαν επειδή βγήκαμε και μιλήσαμε. Η μόνη βοήθεια που έχουμε μέχρι στιγμής είναι τρία πακέτα μακαρόνια, δυο πακέτα ρύζι, δυο γάλατα, δύο πακέτα φακές και 1 κουτί δημητριακά για εμένα και τα 6 αδέρφια μου από το Δήμο. Μόνο αυτή τη βοήθεια έχουμε πάρει.

» Και συνεχίζουν και κρατάνε άδικα τη μάνα μας στη φυλακή. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και θα κάνουμε τα πάντα
για να έχουμε τη μάνα μας πάλι κοντά μας».

Πηγή: tvxs.gr

30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση