Τρανσφοβική διάκριση σε κουρείο στην Αρτα καταγγέλλουν οι Proud Seniors Greece

Τρανσφοβική διάκριση σε κουρείο στην Αρτα καταγγέλλουν οι Proud Seniors Greece

Για τρανσφοβική διάκριση καταγγέλλει η οργάνωση Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω) κουρείο στην Αρτα, που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τρανς άνδρα.

Σύμφωνα με την αναφορά του τρανς άνδρα στην οργάνωση, ο ιδιοκτήτης του κουρείου αρνήθηκε να του κλείσει ραντεβού για κούρεμα, προσβάλλοντας την ταυτότητα του φύλου του.

«Μου λέει δεν κουρεύω γυναίκες. Και λέω εγώ με όση ψυχραιμία είχα «και κοντό μαλλί έχω και «αντρικό» κούρεμα κάνω πάντα και στην τελική δεν είμαι γυναίκα». Και ο άνθρωπος με κοίταξε και μου λέει σαν να μην άκουσε τι του είπα «δεν κουρεύω γυναίκες». Έφυγα πολύ εκνευρισμένος. Οι διεμφυλικοί (τρανς) άντρες είναι άντρες και σε τελική ανάλυση τι ρόλο παίζει το φύλο του ανθρώπου του οποίου το μαλλί θα κουρέψεις; Ζούμε στο 2023 πλέον. Αλίμονο μας αν έχουμε ακόμη την νοοτροπία του «δεν κουρεύω γυναίκες». Αλίμονό μας που υπάρχουν ακόμη διακρίσεις και δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα. Γιατί κάτι τόσο καθημερινό όπως το κουρεμα, για έναν cis straight άντρα να είναι τόσο εύκολο, για έναν trans άντρα να είναι τόσο δύσκολο; Για να μην μιλήσω για το ότι απλά υπέθεσε το φύλο μου», αναφέρει.

Σχολιάζοντας την αναφορά, οι Proud Seniors Greece σημειώνουν: «Άλλη μια καταγγελία άρνησης παροχής υπηρεσιών. Κατά την γνώμη, λοιπόν, των ιδιοκτητών του μαγαζιού ένα φίλος ο οποίος πήγε να κουρευτεί, δεν ήταν αρκετά «άνδρας», ώστε να κουρευτεί στο συγκεκριμένο μέρος. Εμείς οι τρανς ανδρες που μπορεί να μην έχουμε τo passing της δήθεν αρρενωπότητας του στενού μυαλού τους δεν μπορούμε να έχουμε με τα χρήματα μας υπηρεσίες κουρέματος, γιατί δεν είμαστε τόσο άνδρες όσο φαινόμαστε στα μάτια τους. Η επιμόρφωση το πιο σημαντικό πράγμα».

Πηγή: efsyn.gr

95

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση