Στη φυλακή – αν και με μικρότερη ποινή – ο ντράμερ

Στη φυλακή – αν και με μικρότερη ποινή – ο ντράμερ

Ένοχο κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, στον Ωρωπό, το διάστημα 2011 – 2013, έκρινε το πρώην μέλος του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) και του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών χωρίς αναστολή.

Ο 70χρονος μουσικός που δικάζεται σε πρώτο βαθμό και είναι προσωρινά κρατούμενος για δεύτερη υπόθεση με την ίδια κατηγορία σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων, επιστρέφει στην φυλακή έχοντας πλέον μία εκτιτέα ποινή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο με ψήφους 4 προς 3 τον κατηγορούμενο για γενετήσιες πράξεις με εξάχρονο κορίτσι. Τρεις από τους τέσσερις ενόρκους έκριναν πως έπρεπε να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών. Το ΜΟΕ αναγνώρισε στον Γιώργο Γιαννόπουλο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης. Αντίθετη ήταν η πρόταση του εισαγγελέας της έδρας, που εισηγήθηκε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σε πρώτο βαθμό, ο ντράμερ είχε καταδικαστεί για την υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών, με το δικαστήριο να του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Στην αγόρευση του πριν λίγες ημέρες, ο εισαγγελέας έδρας του ΜΟΕ είχε χαρακτηρίσει «ατόπημα» και «δικονομική αντίφαση» την απόφαση του Κακουργιοδικείου που τον είχε κρίνει μεν ένοχο, καταδικάζοντάς τον, αλλά του έδωσε «τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Πηγή: efsyn.gr

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση