Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε β’ βαθμό αφέθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε κάθειρξη οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η έδρα υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να χορηγηθεί στον καταδικασθέντα αναστολή, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

«Αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να εξασφαλίσουν την παρουσία του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής, δεν είναι φυγόποινος κλπ», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τον κίνδυνο τέλεσης νέων πράξεων η εισαγγελέας τόνισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης, πλέον, δεν βρίσκεται στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης και συνεπώς δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ομοειδείς πράξεις με αυτές για τις οποίες καταδικάστηκε. «Ο χώρος της τηλεόρασης και του θεάτρου συνεχίζει να μην είναι φιλικός απέναντί στον κατηγορούμενο, ενώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το χώρο» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το Δικαστήριο καταδίκασε τον Π. Φιλιππίδη σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για τη μία απόπειρα βιασμού και πέντε ετών για τη δεύτερη, με την εισαγγελέα της έδρας να ζητά τη συνολική ποινή των οκτώ ετών κατά συγχώνευση, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφού κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος λόγω αμφιβολιών για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό ζήτησε, μέσω των συνηγόρων του, να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η αναγνώριση των ελαφρυντικών απορρίφθηκε ομόφωνα από την έδρα του δικαστηρίου.

Πηγή: tvxs.gr

 

24

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση