Μήνυση κατά ολόκληρου δημοτικού συμβουλίου από πρώην χρυσαυγίτη

Μήνυση κατά ολόκληρου δημοτικού συμβουλίου από πρώην χρυσαυγίτη

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Τρ. Μπουγάς, έχει μηνύσει τη δημοτική αρχή της Καλλιθέας για συνεδρίαση του 2019 και ο εισαγγελέας προχωράει τη δίωξη ● Αντί της αυτονόητης δημοκρατικής συμπαράστασης στους εκλεγμένους αιρετούς από την υπόλοιπη αυτοδιοίκηση, οι παρατάξεις Γ. Πατούλη, Θ. Τζήμερου, της Ακροδεξιάς και συνεργαζόμενοι απέρριψαν έστω να συζητηθεί η έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των διώξεων.

Eνας πρώην χρυσαυγίτης που φέρεται να έχει προσχωρήσει στο μόρφωμα του Κασιδιάρη σέρνει στα δικαστήρια ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο, για ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα το σώμα και για την πολιτική στάση που κράτησαν οι αιρετοί σε συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου του 2019. Κι αντί της αυτονόητης δημοκρατικής συμπαράστασης στους εκλεγμένους αιρετούς από την υπόλοιπη αυτοδιοίκηση, το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή του συνεδρίαση απέρριψε (με ψήφους των παρατάξεων Γ. Πατούλη και Θ. Τζήμερου, εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής» και ανεξάρτητων – συνεργαζόμενων με την περιφερειακή αρχή συμβούλων) έστω να συζητηθεί η έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των διώξεων.

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν ξεκινήσει και φτάνουν σε δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας όλων των παρατάξεων κλητήρια θεσπίσματα σε δίκη, κατόπιν μήνυσης του πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», Τρ. Μπουγά. Η μήνυση αναφέρεται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας στις 25 Σεπτεμβρίου 2019. Σε εκείνη την –προ 3,5 ετών!– συνεδρίαση, ο δήμαρχος (και β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ) Δ. Κάρναβος κάλεσε τους συμβούλους να αποχωρήσουν σύσσωμοι σε τυχόν τοποθέτηση των εκπροσώπων της «Ελληνικής Αυγής», ενώ στη συνέχεια υιοθετήθηκε ομόφωνα από το σώμα ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας» με το οποίο αφενός καταδικάζονταν οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής, αφετέρου δηλωνόταν η συμπαράσταση σε 3 δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχαν δεχθεί προηγούμενη μήνυση από τον τότε εκπρόσωπο της «Ελληνικής Αυγής».

Η πρώτη μήνυση τέθηκε στο αρχείο, θυμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τούς δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας». Το ΚΚΕ, μάλιστα, επισημαίνει ότι «εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι πρώτες κλητεύσεις προς δημοτικούς συμβούλους σε δίκη επιδόθηκαν την ίδια μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η τροπολογία δήθεν για την αντιμετώπιση των παραφυάδων της Χ.Α. Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο αυτό γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του.

Το γεγονός αυτό κλήθηκε να καταδικάσει και το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή του συνεδρίαση. Κάνοντας λόγο για μήνυση «με ανυπόστατες κατηγορίες από δημοτικό σύμβουλο, στηριγμένο επίσημα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και φερόμενο υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη», η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής», Στέλλα Βαλαβάνη, κατέθεσε ψήφισμα με «ισχυρό μήνυμα κατά της προκλητικής αυτής ενέργειας που προσβάλλει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας αλλά συνολικότερα τα εκφρασμένα αντιφασιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρ. Θεοδωρόπουλος, ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας. «Από ό,τι κατάλαβα, άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι κατηγορούμενοι», επισήμανε. Ωστόσο, παίρνοντας τον λόγο εκ μέρους της παράταξης Γ. Πατούλη ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ψήφισε κατά της συζήτησης του ψηφίσματος «αφού ο αντιπεριφερειάρχης έκανε τις ενέργειες που έπρεπε»…

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων. «Μου κάνει τρομερή εντύπωση που η διοικούσα παράταξη υπερασπίζεται έναν σύμβουλο της καταδικασμένης Χρυσής Αυγής, μόνο και μόνο για να κρατήσει δημόσιες σχέσεις, είτε στο περιφερειακό συμβούλιο είτε στη γενική κυβέρνηση», κατήγγειλε η περιφερειακή σύμβουλος της «Δύναμης Ζωής», Βασιλική Βερελή, καλώντας την παράταξη Πατούλη «να τοποθετηθεί ξανά με σαφήνεια, γιατί το “μιλήσαμε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου” δεν είναι σαφής απάντηση». Ουδεμία νεότερη τοποθέτηση υπήρξε από πλευράς περιφερειακής αρχής.

«Αρνείστε να συζητηθεί ένα αυτονόητο ψήφισμα στήριξης σε αιρετούς τους οποίους επιχειρούν να τους διώξουν φασίστες. Δηλαδή πόση αξία έχει πια για τη διοικούσα παράταξη αυτή η συμμαχία με τις 5 ψήφους των φασιστών; Εχει τόση αξία, ώστε να ξεφτιλίζεστε στο πανελλήνιο ως η διοίκηση που αρνήθηκε έστω να συζητηθεί η υπεράσπιση αιρετών;», εξανέστη η περιφερειακή σύμβουλος της «Ανυπότακτης Αττικής», Μαριάννα Τσίχλη, επικροτούμενη από το σύνολο των αντιπολιτευόμενων συμβούλων.

«Οκτώ μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου στον χώρο μας. Ενας τέως δημοτικός σύμβουλος, άλλοτε υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν στέλεχος της κίνησης Κασιδιάρη, στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλα σχεδόν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με τις ομάδες που τον στηρίζουν (ακροδεξιών οι μεν αλλά και ΠΑΣΟΚικών οι δε καταβολών) αρνούνται ακόμα και τη συζήτηση στο ψήφισμα υπέρ των αιρετών που κατέθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μπράβο τους!

Ετσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία, τον διάλογο, την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης. Αυτά τα δείγματα γραφής δεν περνούν απαρατήρητα. Εστω κι αυτή την ύστατη ώρα, ο κ. Πατούλης όχι μόνο πρέπει να κάνει πίσω, αλλά ως επικεφαλής της περιφέρειας στην οποία ανήκει η Καλλιθέα πρέπει να προσέλθει ως μάρτυρας υπεράσπισης των διωκόμενων αυτοδιοικητικών στο δικαστήριο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιθέας και επικεφαλής της παράταξης «Τώρα Καλλιθέα», Λ. Λασκαρίδης, που αποτελεί έναν από τους αιρετούς που έχουν λάβει κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου.

Πηγή: efsyn.gr

98

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση