Καταγγελία για επίθεση τραμπούκων σε φοιτητές στο ΠΑΠΕΙ (video)

Καταγγελία για επίθεση τραμπούκων σε φοιτητές στο ΠΑΠΕΙ (video)

Τη δράση τραμπούκικης ομάδας αποκαλύπτουν εικόνες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Δίκτυο Προοδευτικών – Αριστερών Φοιτητών και καταγράφουν επίθεση σε νεαρά άτομα την ώρα που συγκέντρωναν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικτύου φοιτητές και φοιτήτριες δέχθηκαν άγρια επίθεση την ώρα που συγκέντρωναν τρόφιμα για τα θύματα των σεισμών, ενώ οι τραμπούκοι δεν φαίνεται να έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται σχετικά ότι «η δράση συγκεκριμένων ομάδων μόνο προβοκατόρικη μπορεί να χαρακτηριστεί. Τέτοιες πρακτικές ρίχνουν νερό στο μύλο του κυβερνητικού αφηγήματος και συντηρητικοποιούν το φοιτητικό σώμα».

Η ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη δράση προβοκατόρικων ομάδων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά!

Την ώρα που φοιτητές/τριες που συνδικαλίζονται με το Δίκτυο ΠΑΠΕΙ μαζεύαμε τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία ως ένδειξη της έμπρακτης διεθνιστικής μας αλληλεγγύης, δεχθήκαμε επίθεση από ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με το φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις τους.

Η δράση συγκεκριμένων ομάδων μόνο προβοκατόρικη μπορεί να χαρακτηριστεί. Η επίθεση σε μια αριστερή-προοδευτική δύναμη που προβαίνει σε μια δράση αλληλεγγύης καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι όσες επικλήσεις αγωνιστικότητας και να κάνουν οι συγκεκριμένες ομάδες ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος και βρίσκεται στον αντίποδα των φοιτητικών αγώνων και διεκδικήσεων. Τέτοιες πρακτικές ρίχνουν νερό στο μύλο του κυβερνητικού αφηγήματος και συντηρητικοποιούν το φοιτητικό σώμα.

Εμείς, απ’ τη μεριά μας, δηλώνουμε πως δεν τρομοκρατούμαστε! Κανείς δε θα μας πετάξει έξω από το πανεπιστήμιό μας. Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για τις φοιτητικές ανάγκες, για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και μια καλύτερη κοινωνία.

Πηγή: efsyn.gr

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση