Σύνταγμα: Τα βίντεο από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Σύνταγμα: Τα βίντεο από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Δεν είχαν περάσει παρά μόνο ελάχιστες ώρες από την ανάρτηση του πρωθυπουργού με τη «συγγνώμη» του για την τραγωδία στα Τέμπη. Στην ίδια ανάρτηση μιλούσε και για το «πρόσωπο της καλύτερης Ελλάδας» που το βλέπουμε στα «νέα παιδιά που διαδήλωσαν βουβά και ειρηνικά, κρατώντας ένα κερί και με σύνθημα «φταίει η κακιά η (χ)ώρα».

Σε αυτούς τους νέους λοιπόν που κατέβηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν και να ζητήσουν δικαιοσύνη για τα θύματα της τραγωδίας μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, παιδιά με μπαλόνια στα χέρια, οικογένειες με μωρά, η κυβέρνηση έστειλε πάλι τα ΜΑΤ.

Κάποιοι δημιούργησαν μικροένταση στην κάτω πλευρά της πλατείας, στην αρχή της Ερμού. Η αστυνομία βρήκε την ευκαιρία και απάντησε με βροχή από δακρυγόνα που «έπνιξαν» όλο το Σύνταγμα.

Πολλοί από όσους βρίσκονταν στη Λεωφόρο Αμαλίας άρχισαν να αποχωρούν. Άλλοι πάρεμειναν στη θέση τους ώστε να συνεχιστεί η διαμαρτυρία. Η αστυνομία όμως, είχε σκοπό να τη διαλύσει. Και όπως φαίνεται στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομικοί με δίκυκλα κατευθύνθηκαν κατά πάνω τους και χωρίς καμία πρόκληση, άρχισαν να τους πετούν χημικά και κρότου λάμψης, στήνοντας ένα σκηνικό που θύμισε έντονα το καλοκαίρι του 2011.

Την ίδια ώρα,ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου INTIME, Γιάννης Λιάκος, κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» πως δέχθηκε αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ. Συγκεκριμένα, ο φωτορεπόρτερ ανέφερε ότι δέχτηκε πισώπλατα επίθεση με ρίψη πέτρας από τα ΜΑΤ.

Παράλληλα, ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, ανέβασε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία απεικονίζεται ένας άλλος φωτορεπόρτερ, χτυπημένος από την αστυνομία.


Πηγή: efsyn.gr

190

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση