Γ. Μάγγος: Να γίνει έρευνα και για τα βασανιστήρια

Γ. Μάγγος: Να γίνει έρευνα και για τα βασανιστήρια

Αύριο ξεκινά η δίκη των τριών αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου, που άφησε την τελευταία του πνοή το καλοκαίρι του 2020 σε ηλικία 27 ετών.

Εκκληση να εκδικαστεί η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου στη σωστή νομική της διάσταση κάνει ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, ενόψει της έναρξης της δίκης αύριο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Η δίκη για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του 27χρονου τον Ιούνιο του 2020, που τον οδήγησε να αφήσει την τελευταία του πνοή ακριβώς έναν μήνα αργότερα, αφορά μόνο το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που προξένησαν άντρες της ομάδας ΟΠΚΕ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης, ενώ στο κάδρο των ευθυνών δεν βρίσκονται οι αστυνομικοί που τον βασάνισαν την ίδια μέρα μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μάγγος ζητά το δικαστήριο να συνταχθεί με τις κατευθύνσεις που θέτει η εισαγγελική διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, η οποία ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διευρύνοντάς την και για άλλους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. «Ευελπιστούμε ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο δεν θα βιαστεί να κλείσει την υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό ποινικό επίπεδο. Η υπόθεση πρέπει να κριθεί συνολικά και για όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς από το αρμόδιο δικαστήριο κακουργημάτων», τονίζει.

Προς το παρόν, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν τρεις αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου έξω από τα τοπικά δικαστήρια κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν άντρες της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge. Ο Βασίλης στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου όπου υπέστη εξευτελιστική μεταχείριση και βασανιστήρια. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας τον πέταξαν στον δρόμο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με σπασμένα πλευρά και ρήξη ήπατος, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του, που τον οδήγησε στον θάνατο έναν μήνα μετά.

Πηγή: efsyn.gr

15

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση