Γαλλία: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την υπερβολική βία στις διαδηλώσεις

Γαλλία: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την υπερβολική βία στις διαδηλώσεις

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία συνεχίζονται δυναμικά ενάντια στη μεταρρύθμιση Μακρόν για το συνταξιοδοτικό. Η Διεθνής Αμνηστία, απευθύνει συστάσεις για αποφυγή της βίας και των καταχρηστικών συλλήψεων στη Γαλλία.

«Προειδοποιούμε για την υπερβολική καταφυγή στη βία και σε καταχρηστικές συλλήψεις που αναφέρονται σε πολλά ΜΜΕ», γράφει το γαλλικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Καθώς αναμένονται νέες διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, υπενθυμίζουμε πως οι γαλλικές αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν πως το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν θα γίνει σεβαστό» και «να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των διαδηλωτών αποφεύγοντας να καταφύγουν σε υπερβολική βία», προσθέτει η Αμνηστία.

Η ΜΚΟ απαιτεί από τις γαλλικές αρχές «την απαγόρευση της χρήσης χειροβομβίδων αποπερικύκλωσης» λόγω της «επικινδυνότητας των όπλων αυτών τα βλήματα των οποίων πλήττουν στην τύχη ανθρώπους» και καταγγέλλει την «καταχρηστική χρήση κλομπ» και αναφέρει πως «πολλά ΜΜΕ έχουν τεκμηριώσει την καταφυγή σε ρίψη δακρυγόνων κατευθείαν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλώσεις» και «σε σημαντικές ποσότητες». Τα κλομπ «δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται σε ειρηνικούς ανθρώπους, που έχουν ήδη τεθεί υπό έλεγχο ή ενώ διαλύονται».

«Μετά την κινητοποίηση της 19ης Ιανουαρίου, ένας διαδηλωτής χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί στον έναν όρχι αφού δέχθηκε χτύπημα με κλομπ στον καβάλο. Ωστόσο ο διαδηλωτής δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο. Άλλες καταχρηστικές χρήσεις κλομπ έχουν αναφερθεί», αναφέρει η ΜΚΟ.’

Πηγή: thepressproject.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση