Νέα διαμαρτυρία ενάντια σε έξωση στον Αγ. Παντελεήμονα

Νέα διαμαρτυρία ενάντια σε έξωση στον Αγ. Παντελεήμονα

«Το σπίτι στην Εϋνάρδου 8 στον Αγ Παντελεήμονα είναι σπίτι όλων μας» διαμήνυσαν έξω από την πολυκατοικία οι πολίτες που έφτασαν για να αποτρέψουν ακόμα μία έξωση.

Ο δανειολήπτης ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους γιατί του έδωσαν κουράγιο. «Ξέρω ότι λίγες μέρες πριν ήμουν μόνος μου απέναντι στο σύστημα. Τώρα ξέρω ότι είναι κι όλος αυτός ο κόσμος απέναντι σε αυτό το σύστημα» ανέφερε.

O Βάλσαμος Συρίγος, μέλος Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς, μετέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πιθανότατα ανεστάλη η διαδικασία μετά τη συγκέντρωση. «Μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που λόγω της φύσης του επαγγέλματός του βρέθηκε σε αναστολή λειτουργίας η επιχείρησή του, μια σχολή χορού, την περίοδο της πανδημίας. Τα χρέη μεγάλωναν, αδυνατούσε να πληρώσει, δέχτηκε την επίθεση της τράπεζας με αποτέλεσμα να χάσει το σπίτι του» είπε.

Χθες πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μονογονεϊκής οικογένειας Πολυλά στα Πατήσια για χρέος μόλις… 800 ευρώ. Τον περασμένο Ιανουάριο τη βάρβαρη έξωση της οικογένειας είχαν αποτρέψει αλληλέγγυοι, που είχαν σπεύσει στην οδό Πολυλά. Παρότι δεν είχε γίνει το προγραμματισμένο για χθες δικαστήριο, ο δικαστικός επιμελητής εξαπέλυε τότε απειλές, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπασαν την κλειδαριά του διαμερίσματος αλλά τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν υπό το βάρος των αποδοκιμασιών.

Σύμφωνα με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, το δικαστήριο δεν προχώρησε στην έκδοση απόφασης αλλά ζήτησε την κατάθεση πρόσθετων εγγράφων, προκειμένου να προχωρήσει η συζήτηση και η έκδοση της απόφασης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και άλλες συλλογικότητες, όπως ο Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση.

Πηγή: efsyn.gr

50

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση