Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για να κριθεί σε δεύτερο βαθμό για τη εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021.

Η δίκη εκφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, όταν κληρώθηκαν οι ένορκοι, και διακόπηκε για σήμερα καθώς ο καταδικασμένος σε ισόβια και 11ετή κάθειρξη είχε αλλάξει συνήγορο και η νέα δικηγόρος είχε ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί. Ωστόσο η συνήγορος παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά και ο 34χρονος κατηγορούμενος θα προσέλθει στο δικαστήριο με τον δικηγόρο που είχε από την σύλληψή του ο οποίος τον είχε εκπροσωπήσει και στην πρώτη δίκη.

Στόχος της έφεσης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να σπάσει την πρωτόδικη ποινή, δηλαδή τα ισόβια.

Στην πρώτη δίκη δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ, ενώ δεν έπεισε ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Οι γονείς της 20χρονης Καρολάιν, που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο τους, ζητούν να μην αλλάξει η ποινή του 34χρονου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, σκότωσε την 20χρονη σύζυγο του όταν εκείνη άρχισε να σκέφτεται και να συζητά τη «διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους» έχοντας «προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας».

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να πείσει πως η δολοφονία της συζύγου του ήταν «κακιά στιγμή», μια οδυνηρή παραφωνία στον γάμο του με την 20χρονη Βρετανή υπήκοο. Οι δικαστές δεν δέχθηκαν τίποτε από όλα αυτά, κρίνοντας πως το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν σχεδιασμένο, οργανωμένο και εκτελεσμένο μεθοδικά από έναν δράστη που δεν λύγισε ούτε στιγμή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η 20χρονη είχε αγωνιώδη θάνατο από τα χέρια του, καθώς ο 34χρονος επί έξι λεπτά πίεζε στο κεφάλι της Καρολάιν το μαξιλάρι που της έφραζε την αναπνοή. Παρά τις προσπάθειες του θύματος, που λίγο πριν κοιμόταν, να γλιτώσει, ο 34χρονος δεν χαλάρωσε ούτε δευτερόλεπτο την πίεση. Μετά, ακούμπησε το μωρό τους στην πλάτη της νεκρής μητέρας και αφού κρέμασε την σκυλίτσα Ρόξι της Καρολάιν, ειδοποίησε την Άμεση Δράση καταγγέλλοντας ληστεία με φόνο. Επί 37 ημέρες μετά, έδινε καταθέσεις για τους δράστες της ληστείας και τη σκληρότητα που έδειξαν στη γυναίκα του και στο σκυλάκι. Έως ότου, η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι δράστης της δολοφονίας ήταν ο ίδιος και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Πηγή: efsyn.gr

19

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση