Απροειδοποίητο λοκ άουτ στο Κάτω Πολυτεχνείο – Σε αστυνομική ομηρία δεκάδες φοιτητές

Απροειδοποίητο λοκ άουτ στο Κάτω Πολυτεχνείο – Σε αστυνομική ομηρία δεκάδες φοιτητές

Σε πολιορκητικό κλοιό έχουν θέσει οι δυνάμεις καταστολής τους χώρους του Κάτω Πολυτεχνείου, καθώς όπως καταγγέλλουν φοιτητές η Πρυτανεία αποφάσισε απροειδοποίητα και χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση το κλείσιμο των πυλών την ώρα που τα μαθήματα διεξάγονταν κανονικά και δεκάδες φοιτητές βρίσκονταν ακόμη μέσα.

Το λοκ άουτ της Πρυτανείας Μπουντουβή έρχεται σε κενό χρόνο, δύο μόλις μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές, με την εικόνα των ΜΑΤ, για άλλη μία φορά, έξω από πανεπιστημιακό ίδρυμα να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια. Φαίνεται πως μέχρι και τις τελευταίες της μέρες η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παραρτήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπαθώντας να μετατρέψει σε κανονικότητα τα λακ άουτ στις σχολές και την παρουσία της αστυνομίας γύρω αλλά και μέσα (!) σ’ αυτές.

Μάλιστα, πέρα από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ομηρία μέσα, πολλοί φοιτητές έχουν βρεθεί χωρίς πρόσβαση στη σχολή την ώρα που θέλουν να πάνε στο μάθημά τους. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από τις πύλες των οδών Στουρνάρη, Τοσίτσα και Πατησίων, ενώ ομάδες της ΔΡΑΣΗ κάνουν κύκλους γύρω από το ίδρυμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

ΕΦ.ΣΥΝ.
ΕΦ.ΣΥΝ.

Όπως αναφέρει το αριστερό σχήμα Εκτός Κλίμακας που παρεμβαίνει στην Αρχιτεκτονική ΕΜΠ «ενώ η σχολή λειτουργεί κανονικά και τα μαθήματα της μέρας δεν έχουν ολοκληρωθεί, μας ανακοινώνεται ότι η σχολή θα κλείσει στις 15:00 και ότι θα πρέπει να φύγουμε άμεσα. Ήδη το συγκρότημα έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία.

Πρόκειται για άλλο ένα lock out στο Κάτω Πολυτεχνείο, μια πρακτική που εφαρμόζεται συχνά πυκνά μετά από την καραντίνα, και στοχεύει στην ερήμωση του χώρου από πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, την διάλυση του χαρακτήρα του ως χώρο δημόσιο και ανοιχτό στην κοινωνία. Μια κανονικότητα πλέον καθιερωμένη, στην οποία η σχολή κλείνει καθημερινά από τις 8, τα Σαββατοκύριακα παραμένει κλειστή, ενώ για τα καμαρίνια των διπλωματικών έχουμε ακούσει μέχρι και να χρειάζεται πιστοποίηση εισόδου στην πύλη. Εμείς δεν θα δεχτούμε να φεύγουμε από τη σχολή μας σαν κυνηγημένοι/ες/α».

Η συλλογικότητα ξεκαθαρίζει ότι στέκεται απέναντι στην απονέκρωση του Κάτω Πολυτεχνείου «ενάντια στα face control και την αστυνομοκρατία που βιώνουμε καθημερινά στην περιοχή» και απαιτεί να παραμείνει ανοιχτή η σχολή «σήμερα και κάθε μέρα, να απομακρυνθούν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις!»

«Οι φύλακες διέκοψαν τα μαθήματα και άρχισαν να διώχνουν τους φοιτητες “μετα από εντολές της ΓΑΔΑ” χωρίς καμία εξήγηση! Την ίδια ώρα βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ στην είσοδο της Στουρναρη με τους φοιτητές να μην μπορούν να βγούν ούτε να μπουν στη σχολή τους. Την ίδια στιγμή η κοσμήτορας της σχολής κ. Κλαπατσέα δεν απαντά στα τηλέφωνα», καταγγέλλει την ίδια στιγμή η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Πηγή: efsyn.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση