Καταρρίπτεται το κατηγορητήριο στη δίκη των τεσσάρων του Πειραιά: Αποδομούν τις καταθέσεις τους οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας

Καταρρίπτεται το κατηγορητήριο στη δίκη των τεσσάρων του Πειραιά: Αποδομούν τις καταθέσεις τους οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας

Με κρότο φαίνεται να καταπέφτει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά το κατηγορητήριο της υπόθεσης των τεσσάρων κατηγορούμενων για την επίθεση με μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά τον Νοέμβριο του 2021 καθώς οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας αποδόμησαν οι ιδιοι τις καταθέσεις τους.

Χωρίς να μπορεί να τεκμηριώσει ούτε στο ελάχιστο τους ισχυρισμούς του, εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού -όπου και διεξάγεται η δίκη για λόγους υποτιθέμενης ασφάλειας και περιορισμού της δημοσιότητας- ο αστυνομικός Αγορός Γεράσιμος, που ήταν σκοπός στο κτίριο της τροχαίας εκείνο το βραδυ, καθιστώντας τον εαυτό του απόλυτα αναξιόπιστο. Ο ίδιος μετά την επίθεση μετέβη στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου και αναγνώρισε τον έναν από τους δυο κατηγορούμενους που είχαν είχαν προσαχθεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Η κουκούλα, το ύψος και το απόλυτο φιάσκο της αναγνώρισης

Εξεταζόμενος από την έδρα και τους συνηγόρους υπεράσπισης ο μάρτυρας κατέθεσε ότι αναγνωρίζει μετα βεβαιότητας τον πρώτο κατηγορούμενο Φώτη Δ. χωρίς ωστόσο να έχει δει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά βασιζόμενος στην κόκκινη κουκούλα ενός φούτερ, που αργότερα όπως είπε, μπορεί να ήταν και μπλούζα, την οποία φορούσε ο δράστης της επίθεσης ανάμεσα από μαύρα ρούχα τα οποία λίγο αργότερα είπε πως ίσως ήταν και μπλε.

Μία κόκκινη κουκούλα, την οποία θα μπορούσε να φοράει ο οποιοσδήποτε, φάνηκε αρκετή για να σταθεί ως αδιαμφισβήτητο στοιχειο αναγνώρισης των δραστών από την ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, ο μάρτυρας ερωτώμενος από την Εισαγγελέα της έδρας πως είναι τόσο σίγουρος ότι αυτός που φορούσε την κόκκινη κουκούλα ήταν ο Φώτης Δ., δήλωσε απόλυτα βέβαιος εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς ύψους των δύο δραστών, ισχυρισμός που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα όταν η εισαγγελέας ζήτησε από τους δύο κατηγορούμενους να σηκωθούν όρθιοι και αποδείχτηκε πως είχαν το ίδιο ύψος (!).

308

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση