Το σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ στην Αυστρία θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση της αστυνομίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ στην Αυστρία θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση της αστυνομίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το σπίτι στην Αυστρία στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των αστυνομικών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση αγόρασε το κτίριο στο Braunau am Inn κοντά στα γερμανικά σύνορα μετά από μακρά διαμάχη, μέσα σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο του οποίου στον τελευταίο όροφο γεννήθηκε ο Χίτλερ το 1889.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετατροπή του σπιτιού αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Όμως, μερικοί Αυστριακοί θέλουν να γκρεμίσουν το σπίτι και μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε αποφασίσει να το κατεδαφίσει για να σταματήσει να γίνεται κέντρο συνάντησης για τους νεοναζί.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι αυτό θα ήταν μια άρνηση του παρελθόντος της Αυστρίας, ενώ άλλοι είπαν ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως οίκος συμφιλίωσης ή ως χώρος για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια, τα οικοδομικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2025.

Για δεκαετίες η αυστριακή κυβέρνηση νοίκιαζε το σπίτι από τον πρώην ιδιοκτήτη της, Gerlinde Pommer, σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον ακροδεξιό τουρισμό.

Χρησιμοποιήθηκε από μια φιλανθρωπική οργάνωση ως κέντρο ημερήσιας φροντίδας για ανάπηρα άτομα, ενώ το 2016, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που επέτρεπε την κατάσχεση του σπιτιού με αντάλλαγμα πάνω από 800.000 ευρώ (694.000 £) ως αποζημίωση.

Τρία χρόνια αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σχέδια να μετατρέψει το σπίτι του 17ου αιώνα σε αστυνομικό τμήμα.

26

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση