«Αλλαγή βάρδιας» στο Μετανάστευσης με διαβεβαιώσεις για συνέχιση της ίδιας πολιτικής

«Αλλαγή βάρδιας» στο Μετανάστευσης με διαβεβαιώσεις για συνέχιση της ίδιας πολιτικής

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης μεταξύ του Νότη Μηταράκη και του υπηρεσιακού υπουργού Δανιήλ Εσδρα, ο οποίος θα αναλάβει χρέη συντονισμού για τον επόμενο μήνα.

Κατά την τοποθέτησή του ο Ν. Μηταράκης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της θητείας του και στη δημιουργία ενός σύγχρονου υπουργείου μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, στη μεγάλη μείωση δομών και αριθμού προσφύγων στην ενδοχώρα και στα νησιά, όπως και στη μείωση των εκκρεμών αιτημάτων ασύλου, πλέκοντας εν ολίγοις το εγκώμιο στη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Δανιήλ Εσδράς, ο οποίος ήταν για χρόνια επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, σημείωσε ότι η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα, αλλά μία πραγματικότητα που χρειάζεται διαχείριση. Είπε ότι σκοπός του είναι να υπάρξει συνέχεια στις πολιτικές του Υπουργείου και ότι σκοπεύει μέσα στον ένα μήνα της θητείας του να επισκεφθεί όλες τις δομές στην ενδοχώρα, στον Έβρο και στα νησιά για «να δουν οι άνθρωποι ότι εμείς εδώ τους στηρίζουμε»

Πηγή: efsyn.gr

14

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση