Ο Γιάννης Αγγελάκας τραγουδά σε καφενείο νεαρών Ρομά κατά της περιθωριοποίησης

Ο Γιάννης Αγγελάκας τραγουδά σε καφενείο νεαρών Ρομά κατά της περιθωριοποίησης

Την έμπρακτη στήριξή του στο συνεταιριστικό εγχείρημα που έχει ξεκινήσει μια ομάδα νεαρών Ρομά στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης έδειξε ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε για ακόμη μια φορά ο αγαπημένος καλλιτέχνης, ο οποίος βρέθηκε στο συνεταιριστικό καφέ Kherel που έχουν στήσει νεαροί Ρομά στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, τραγουδώντας και δείχνοντας την έμπρακτη στήριξή του.

Μαζί του βρέθηκαν οι Λαμπρινή Γρηγοριάδου και Αλέκος Κόντζογλου από τους 100°C, αλλά και ο Δημήτρης Μυστακίδης, ενώ ο Γιάννης Αγγελάκας ανέφερε ότι «μιλήσαμε με τα παιδιά για τα σχέδιά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια παίξαμε μουσική και τραγουδήσαμε μαζί τους».

«Στην παρέα μας ήταν και ο πατέρας Αθηναγόρας που εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια στηρίζει τα παιδιά των τσιγγάνων της ευρύτερης περιοχής, βοηθώντας τα να μορφωθούν και να συνυπάρξουν ισότιμα και αξιοπρεπώς με την τοπική κοινωνία», κατέληξε στην ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο, που φαίνεται η ομάδα να παίζει μουσική και εκείνος να τραγουδά το γνωστό τραγούδι «Ο χαμένος τα παίρνει όλα».

Ο Γιάννης Αγγελάκας στέλνει και το δικό του μήνυμα επισημαίνοντας ότι κάτοικοι και τοπικοί φορείς «δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την προσπάθεια και βάζουν όσα εμπόδια μπορούν στη λειτουργία του».

Πρόσφατα η ιστοσελίδα parallaximag.gr είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ για τον πόλεμο που αντιμετωπίζει από πολίτες και τις τοπικές αρχές η πρωτοβουλία των νεαρών Ρομά, φιλοξενώντας και δηλώσεις του Παρασκευά Σελίμ Βιλανάκη, εκ των βασικών συντελεστών της προσπάθειας, ο οποίος εξηγεί τα προβλήματα και τον πόλεμο που αντιμετωπίζουν.

«Επειδή είμαστε τσιγγάνοι θεωρούν ότι θα φέρουμε κάτι πάρα πολύ κακό στην γειτονία. Η κοινωνία εμποδίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την ένταξη. Θέλουν τους τσιγγάνους ενταγμένους όταν όμως κάποιοι από αυτούς κάνουν μια προσπάθεια θα κάνουν το αδύνατο δυνατό να την σταματήσουν», εξήγησε ο ίδιος, ενώ παράλληλα διερωτήθηκε «πώς θα καταφέρουμε να βγούμε από τα γκέτο αν η κοινωνία δεν μας αποδεχτεί και δεν μας καλωσορίσει… Αν δεν καταφέρει να βρει δουλειά ο τσιγγάνος ποιες θα είναι οι επιλογές του…» σημειώνει και προσθέτει με νόημα ότι «στους Ρομά μαθαίνει η κοινωνία να είμαστε στο περιθώριο, μακριά της, μετά ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο Ρομά θα καταλήξει να κλέψει για να επιβεβαιώσει και πάλι στην κοινωνία ότι δεν θέλει την ένταξη και του αρέσει να ζει στο γκέτο».

Πηγή: efsyn.gr
20

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση