Ξυλοδαρμός ξεναγού από σεκιούριτι ξενοδοχείου, αφού προσπάθησε να διασχίσει παραλία

Ξυλοδαρμός ξεναγού από σεκιούριτι ξενοδοχείου, αφού προσπάθησε να διασχίσει παραλία

O ξυλοδαρμός ενός νεαρού που θέλησε να διασχίσει μια παραλία της Κρήτης είναι το αποκορύφωμα των καταγγελιών για σωματοφύλακες και απειλές σε βάρος πολιτών που εκδιώχνονται από τον αιγιαλό, επειδή έχει καταληφθεί από επιχειρηματίες.

Ο ίδιος,  που εργάζεται ως ξεναγός στο Ηράκλειο, καταγγέλλει πως έπεσε θύμα από υπάλληλο σεκιούριτι, όταν επιχείρησε με την παρέα του να περάσει μπροστά από παραλία ξενοδοχείου για να πάνε να κάνουν βραδινό μπάνιο σε διπλανό δημόσιο κομμάτι της ακτής.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr ξεκαθαρίζει πως «δεν είχαμε σκοπό να καθίσουμε μπροστά τις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου, θέλαμε να πάμε παραδίπλα και απλά έπρεπε να περάσουμε μπροστά από αυτό το τμήμα. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, περάσαμε τα βράχια με τις τέσσερις κοπέλες και όταν μας είδε ο άνδρας που εργάζεται στη φύλαξη του ξενοδοχείου, άρχισε να φωνάζει. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν θα καθίσουμε σε αυτό το σημείο, όμως μάταια».

Οι κοπέλες φοβήθηκαν και του είπαν να γυρίσουν πίσω. «Τότε μου φώναξε ‘’άντε γ…ου’’ και με τη σειρά μου τον έβρισα και εγώ. Αφού είχαμε βγει στο δρόμο ήρθε με χτύπησε στο πρόσωπο και πέφτοντας χτύπησα και στο οδόστρωμα. Τα κορίτσια μου είπαν ότι λιποθύμησα. Αφού γυρίσαμε σπίτι και είδα τα τραύματα αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο».

«Κάθε επιχείρηση που γειτνιάζει με παραλία οφείλει να διατηρεί ελεύθερη την πρόσβαση των λουόμενων (αν δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση) μέσω των εγκαταστάσεών της. Αν με κάποιο τρόπο μια επιχείρηση προσπαθεί να παρεμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία (με αποτρεπτικές πινακίδες, περιφράξεις ή φύλαξη) οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στην αστυνομία. Μοναδική εξαίρεση, οι λιγοστές οργανωμένες πλαζ για τις οποίες έχει θεσπιστεί εισιτήριο» σημείωσε ο νεαρός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η διεύθυνση του ξενοδοχείου απάντησε πως πληρώνει πολύ ακριβό ενοίκιο στον δήμο για την παραλία για αυτό και δεν αφήνουν κάποιον να καθίσει. Η ιστοσελίδα αναφέρει πως από την επιχείρηση ανέφεραν πως δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει έξω από το κατάλυμα και πως ο σεκιούριτι είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτηρίου.

Πηγή: efsyn.gr
530

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση