Εισαγγελική παρέμβαση για τους «Σπαρτιάτες»

Εισαγγελική παρέμβαση για τους «Σπαρτιάτες»

Καταιγιστικές εξελίξεις. Ο Βασίλης Στίγκας έχει ήδη κληθεί να καταθέσει. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Μανούσος.

Προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών», ότι βουλευτές του κόμματός του καθοδηγούνται από εξωθεσμικά κέντρα, διενεργεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΕ, στο πλαίσιο της έρευνας ο Βασίλης Στίγκας έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, την ερχόμενη Τρίτη.

Μετά την αυτομόληση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο απομονωμένος πρόεδρος μίλησε για τη διαγραφή βουλευτών από το κόμμα και ισχυρίστηκε πως ορισμένοι πλαστογράφησαν τις υπογραφές συναδέλφων τους. Ειδικότερα ο Β. Στίγκας κατηγόρησε τους βουλευτές για αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του κόμματος, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη διαγραφή των Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» σχολιάζοντας την επιλογή 11 βουλευτών του να απέχουν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου: «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε, που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μανούσου

Στο μεταξύ, επιστολή ανεξαρτητοποίησης έστειλε στη Βουλή ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Γιώργος Μανούσος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, ο Γιώργος Μανούσος μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα ότι «βουλευτές είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα», αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Πηγή: efsyn.gr

990

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση