Ένταση σε νέα διαμαρτυρία στη Λάρισα για τις φονικές πλημμύρες

Ένταση σε νέα διαμαρτυρία στη Λάρισα για τις φονικές πλημμύρες

Η αστυνομία προχώρησε πάλι σε χρήση χημικών, όπως και την Κυριακή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στον Βόλο.
Στους δρόμους της Λάρισας βγήκαν αρκετοί πολίτες έπειτα από κάλεσμα του Δικτύου Αγώνα και Αλληλεγγύης Λάρισας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εγκληματικές πολιτικές και παραλείψεις που άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη μπροστά στην πρόσφατη φυσική καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Larissanet, κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκε ένταση επί της Παπαναστασίου, στο ύψος της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Το σκηνικό δηλαδή επαναλαμβάνεται, αφού και προχθές, Κυριακή, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα που στην πόλη βρισκόταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για νέες γενικόλογες ανακοινώσεις προς τους πληγέντες.

Μάλιστα,  κυκλοφόρησε και βίντεο-ντοκουμέντο με αστυνομικούς να λένε ότι «ξύλο θα πέσει» και ότι «θα μπούμε μες στον κόσμο». Για το επίμαχο ντοκουμέντο με το οργανωμένο σχέδιο καταστολής ανακοινώθηκε ΕΔΕ.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε χτες το απόγευμα και στον Βόλο, από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου και αριστερές συλλογικότητες. Όπως αναφέρει το Magnesia News αρχικά έγινε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία Ανταρσία για την Ανατροπή αναφέρει: «Πλημύρα ευθυνών πνίγει την περιοχή της Μαγνησίας. Μπροστά στην καταστροφή στην περιοχή της Μαγνησίας δεν είμαστε όλοι ίσοι. Ούτε όσον αφορά στις ευθύνες ούτε πολύ περισσότερο στην ανάγκη που έχουν τα πλέον λαϊκά και φτωχά στρώματα για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών με κρατική επιβάρυνση…Το μόνο που έχουμε είναι τους συνανθρώπους μας, την αλληλεγγύη και τον αγώνα. Αρνούμαστε να δεχτούμε το επιχείρηση της εθνικής συναίνεσης που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για να αναστείλει κάθε διεκδικητική προσπάθεια».

Πηγή: efsyn.gr

 

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση