Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Μιλάμε για την Παλαιστίνη στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Μιλάμε για την Παλαιστίνη στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Στη Γάζα συντελείται μια γενοκτονία από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής. Το κράτος -τρομοκράτης του Ισραήλ επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού. Τέσσερις βδομάδες από την έναρξη των βομβαρδισμών η Γάζα έχει ισοπεδωθεί με πάνω από 10000 αμάχους νεκρούς με την πλειοψηφία μικρά παιδιά και γυναίκες, είναι χωρίς νερό, ρεύμα, με κατεστραμμένα νοσοκομεία και υποδομές, με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν εκτοπιστεί προς το νότο, ενώ εκδηλώνεται από αέρος και ξηράς η εισβολή του Ισραηλινού στρατού. Αυτές τις μέρες ο νους και η καρδιά μας είναι με τη μαρτυρική Γάζα.
Είναι κατάπτυστη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα (όπως η εκμετάλλευση των ΑΟΖ στη Μεσόγειο) έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας.
Για όλα οσα συμβαίνουν στην μαρτυρική Παλαιστίνη συζητάμε την Τρίτη 14 Νοέμβρη στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Γιατράκου 22 στο Μεταξουργείο.

Ομιλητές:
Μιχιάρ Εκτάμι, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων
Πάνος Κοσμάς, δημοσιογράφος και μέλος της Κίνησης “Απελάστε τον Ρατσισμό”

Συντονισμός: Ελένη Μπενάτου, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

105

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση