Άρση ασυλίας των 11 «Σπαρτιατών» με 285 «υπέρ» από την Ολομέλεια

Άρση ασυλίας των 11 «Σπαρτιατών» με 285 «υπέρ» από την Ολομέλεια

Mε πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας «Σπαρτιάτες». 

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να εξετάσει τα οικονομικά των Σπαρτιατών και τις καταγγελίες Στίγκα για τον ρόλο Κασιδιάρη στην καθοδήγηση του κόμματος.

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 285 βουλευτές ενώ ένας καταψήφισε και 15 απουσίαζαν.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διαπιστώνει ενδείξεις σε βάρος των βουλευτών των Σπαρτιατών για τη διάπραξη του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες την οδήγησαν να αποστείλει την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο στη Βουλή για την άρση της ασυλίας τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της, θεωρώντας ότι στην πραγματικότητα οι ίδιοι και το κόμμα αποτελούν «βιτρίνα» του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Στο έγγραφό της η κα Αδειλίνη τονίζει ότι και οι 11 «Σπαρτιάτες» ήταν καθοδηγούμενοι από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην χρυσαυγίτη υπαρχηγό, ο οποίος κινούσε τα νήματα ως πραγματικός αρχηγός αφού με απόφαση του Αρείου Πάγου αποκλείστηκε από τις εκλογές ο συνδυασμός «Έλληνες» που είχε καταθέσει.

Οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών :

Αθανασίος Χαλκιάς

Χαράλαμπος Καστιβαρδάς

Γεωργίος Μανούσος

Αλέξανδρος Ζερβέας

Ιωάννης Δημητροκάλλης

Διονυσίος Βαλτογιάννης

Γεωργίος Ασπιώτης

Μιχαήλ Γαυγιωτάκης

Ιωάννης Κόντης

Πέτρος Δημητριάδης

Κωνσταντίνος Φλώρος

Πηγή: efsyn.gr

126

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση