«Δεν είναι παράνομο να υψώνεται η παλαιστινιακή σημαία» παραδέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Δεν είναι παράνομο να υψώνεται η παλαιστινιακή σημαία» παραδέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Προφανώς η απάντηση που δίνω είναι αυτονόητη έχει αποδειχθεί σε αυτή τη χώρα ότι έχουμε μια ισχυρή δημοκρατία που η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένη και έχουμε όλοι καθήκον να τη διαφυλάττουμε» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε αν είναι παράνομο να υψώνει πολίτης την παλαιστινιακή σημαία.

«Από εκεί και πέρα αναφέρεστε σε κάποιες συλλήψεις χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο κάθε φακέλου δικογραφίας σε κάθε σύλληψη ή προσαγωγή δεν μπορούμε αποσπασματικά να κάνουμε ένα σχόλιο, ούτε είναι δική μας δουλειά ούτε να δικαιολογήσουμε ούτε να κατηγορήσουμε την οποιαδήποτε επιχειρησιακή ενέργεια» συνέχισε σχετικά με τα περιστατικά συλλήψεων και προσαγωγών πολιτών που κρατούσαν παλαιστινιακή σημαία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης για τον 22χρονο Παλαιστίνιο, απαντώντας ότι δεν έχει καμιά νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία και ότι αφέθηκε ελεύθερος αφού σχηματίστηκε δικογραφία.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη με κυβερνητική παρέμβαση ένας 22χρονος Παλαιστίνιος, γιατί ύψωσε σημαία της χώρας σου σε στύλο της πλατείας Συντάγματος κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, ενώ σε άλλη περίπτωση προσήχθησαν ο σύζυγος και η κόρη της ηθοποιού και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Ελένης Γερασιμίδου, επειδή ύψωσαν σημαία της Παλαιστίνης στο αυτοκίνητό τους, καθώς περνούσαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Στη συνέχεια, αλληλέγγυοι υπέρ της Παλαιστίνης προσήχθησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, πριν πραγματοποιήσουν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ισραηλινή σφαγή στη Γάζα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου.

Πηγή: thepressproject.gr

94

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση