«Κόλαση επί Γης»: Διαρκές σφυροκόπημα με βομβαρδισμούς – 18.000 νεκροί

«Κόλαση επί Γης»: Διαρκές σφυροκόπημα με βομβαρδισμούς – 18.000 νεκροί

Περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 49.500 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στην Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο Άσραφ Αλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο ίδιος, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται 297 νεκροί και περισσότεροι από 550 τραυματίες κατά το τελευταίο 24ωρο.

Το Khan Younis, μια πόλη που το Ισραήλ αρχικά είχε χαρακτηρίσει «ασφαλής» για τους Παλαιστίνιους που εγκατέλειψαν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο του πολέμου.

Σύμφωνα με το Reuters, ισραηλινά τανκς έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης. Οι κάτοικοι είπαν ότι τα τανκς έφτασαν στον κύριο δρόμο Βορρά-Νότου μέσω του κέντρου του Khan Younis μετά από έντονες μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πολεμικά αεροσκάφη σφυροκοπούσαν την περιοχή στα δυτικά.

«Κόλαση επί Γης στη Γάζα»

Η κατάπαυση του πυρός είναι ζωτικής σημασίας για να τεθεί τέλος στην «κόλαση επί Γης» στη Γάζα, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), Philippe Lazzarini, στο Φόρουμ της Ντόχα (Κατάρ).

«Είναι σίγουρα η χειρότερη κατάσταση που έχω δει ποτέ», είπε ο Lazzarini, τονίζοντας ότι η υπηρεσία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι έρχονται στον ΟΗΕ για να ζητήσουν προστασία, αλλά ακόμη και η γαλάζια σημαία δεν προστατεύεται πλέον. Η κατάσταση έχει φτάσει σε καταστροφικό χαρακτήρα».

Τεράστια καταστροφή στο σχολείο Khalifa, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, μετά την πυρπόλησή του από τους Ισραηλινούς. Χιλιάδες εκτοπισμένοι συγκεντρώνονται μέσα στην πλατεία Al-Qassam στην Beit Lahia, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, υπό απάνθρωπες συνθήκες.

25

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση