Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας

Eνώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, ο 39χρονος σύντροφος της άγρια δολοφονημένης 41χρονη εγκύου και ο 34χρονος φίλος του. Οι δύο τους κατηγορούνται για τη δολοφονία της.

Υπενθυμίζεται ότι η 41χρονη Γεωργία είχε εξαφανιστεί την Πρωτοχρονιά και το πτώμα της, κατακρεουργημένο, εντοπίστηκε μία εβδομάδα μετά, μέσα σε μπαούλο, σε δασική περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για την άγρια γυναικοκτονία, ο 39χρονος σύντροφός της και 34χρονος φίλος του βρίσκονται αντιμέτωποι με τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης και της ληστείας (όλες από κοινού και σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Προανακριτικά, ο 39χρονος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενοχοποιώντας τον 34χρονο φίλο του για τη δολοφονία της συντρόφου του. «Δεν έχω καμία συμμετοχή, δε γνώριζα τίποτα, ήμουν σπίτι και κοιμόμουν. Προφανώς τα έκανε όλα ο φίλος μου, αφού υπέδειξε το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη, ο 34χρονος συγκατηγορούμενος έχει αποδεχθεί μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία.

Συντριπτικά τα στοιχεία

Ο 34χρονος είχε ομολογήσει ότι είχε σχεδιάσει με τον φίλο του μια σκηνοθετημένη ληστεία σε βάρος της Γεωργίας προκειμένου να ληστέψουν στη συνέχεια το πατρικό της άτυχης εγκύου για να αφαιρέσουν σημαντικό χρηματικό ποσό από τους γονείς της. Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να είχε εξυφάνει ο 39χρονος σύντροφος της δολοφονηθείσας, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για θέματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το παρελθόν του.

Σύμφωνα με την εκδοχή του 34χρονου, εκείνος ήταν που επιτέθηκε στη γυναίκα, τη φίμωσε και την οδήγησε στο κρεβάτι, όπου φέρεται ο 39χρονος να της επέφερε θανατηφόρα χτυπήματα με ένα κουζινομάχαιρο. Στη συνέχεια, όταν ο 39χρονος τον ενημέρωσε ότι η γυναίκα είναι νεκρή, έβαλαν το πτώμα σε ένα μπαούλο και το πέταξαν σε ερημική και δύσβατη περιοχή.

Ο 39χρονος εξακολουθεί να αρνείται τη συμμετοχή του στη γυναικοκτονία. Ωστόσο, τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ. είναι συντριπτικά κατά των κατηγορουμένων. Η αστυνομία εντόπισε το ματωμένο στρώμα που είχαν πετάξει οι δύο άνδρες μετά τη γυναικοκτονία, ενώ έχουν καταγραφεί και σε βίντεο που το μεταφέρουν. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι καθάρισαν το σπίτι όπου έγινε το άγριο έγκλημα, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Πηγή: efsyn.gr

71

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση