Κομοτηνή : αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 προσαχθέντες από τη Νομική Σχολή

Κομοτηνή : αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 προσαχθέντες από τη Νομική Σχολή

Ελεύθερα αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (5/2) τα 18 άτομα που προσήχθησαν κατά τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έξι άτομα αφέθηκαν ελεύθερα στις 21:00 και περίπου δύο ώρες αργότερα αφέθηκαν και οι άλλοι 12.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στο κτίριο της Νομικής Σχολής το οποίο τελούσε υπό κατάληψη λόγω της επικείμενης ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, χτυπώντας φοιτητές και κάνοντας 18 προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τουλάχιστον τρεις κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο. Οι φοιτητές καταγγέλλουν βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «ομάδα νεαρών επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο, παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας»

Πηγή: tvxs.gr

10

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση