H ίδια μαφία πίσω από τις υποθέσεις Καρολάιν, 12χρονης και Ηλιούπολης;

H ίδια μαφία πίσω από τις υποθέσεις Καρολάιν, 12χρονης και Ηλιούπολης;

της Φωτεινής Λαμπρίδη

Υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τις υποθέσεις τριών θυμάτων έμφυλης βίας: των επιζήσασων τράφικινγκ  (12χρονη από τον Κολωνό και  19χρονη Ε. στην Ηλιούπολη)  και της δολοφονημένης από τον σύζυγο της Καρολάιν. Στοιχεία και πληροφορίες δείχνουν ότι πίσω από τις τρεις υποθέσεις βρίσκεται η ίδια μαφία (Greek mafia), ενώ η Δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει πρόσωπα κλειδιά που εμπλέκονται σε αυτές.

Η Καρολάιν δολοφονήθηκε γιατί γνώριζε και αργά ή γρήγορα μπορεί να αποκάλυπτε πρόσωπα, η Ε. και η 12χρονη, δέχονται επιθέσεις και απειλούνται για τον ίδιο λόγο.

Κανένας δεν αγγίζει τη Μαρίνα

Από τον περασμένο Ιούλιο το Reporters United και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Πολυχρονιάδης παρακολουθούσαν τη δίκη της Greek Mafia.

Το φθινόπωρο, όταν ήρθε στο φως η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και καθώς ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της Ηλιούπολης, διαπιστώθηκε ότι ένα πρόσωπο που κατηγορείτο για συμμετοχή στην Greek Mafia «συναντιόταν» και στις δύο υποθέσεις trafficking. Το πρόσωπο αυτό φέρει το ψευδώνυμο Μαρίνα και φαίνεται να είναι η πραγματική ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής και του site μέσω των οποίων εκδίδονταν η 12χρονη και η 19χρονη, αντίστοιχα.

Στις 17 Οκτωβρίου, το 12χρονο κορίτσι της υπόθεσης του Κολωνού έδωσε την τρίτη του κατάθεση. Σε αυτήν ανέφερε πως ο Ηλίας Μίχος την οδηγούσε σε οίκο ανοχής κι ότι μετά από επαφή με τον ίδιο είχε σεξουαλικές επαφές και με άλλα άτομα. Ο οίκος ανοχής στον οποίο το παιδί βιάστηκε ταυτοποιήθηκε από τις αρχές: Πρόκειται για studio στην οδό Κασσάνδρας 6, στον Βοτανικό. Μια εβδομηντάχρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Μαρίνα», με το οποίο ήταν γνωστή ως εκδιδόμενη, φέρεται να είναι η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής.

Ο τύπος έγραφε πως  η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η ιδιοκτήτρια του studio και πως είναι κατηγορούμενη σε «μια μεγάλη υπόθεση που είχε ερευνήσει το 2017-2018 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», χωρίς όμως να δίνουν πληροφορίες για την ουσία της υπόθεσης. Πρόκειται για τη δίκη της Greek Mafia, του κυκλώματος προστασίας με τη συμμετοχή ανθρώπων της νύχτας, δικηγόρων αλλά και υψηλόβαθμων αστυνομικών. Σύμφωνα με έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα που δημοσιοποίησε το Reporters United πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση, στην κορυφή της οποίας ευρίσκοντο κυρίως εν ενεργεία καθώς & απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

«Το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχε και είναι κατηγορούμενη η «Μαρίνα», το είχε εντοπίσει η ΕΥΠ μέσω τηλεφωνικών αλλά και φυσικών παρακολουθήσεων την περίοδο 2015-2016. Mάλιστα στο ρεπορτάζ μας αποκαλύψαμε διαλόγους της Μαρίνας που δείχνουν πως χρηματιζόντουσαν ανώτεροι αξιωματικοί από το οργανωμένο έγκλημα. Η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε περί το ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα από την προστασία σε οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες, παράνομα καζίνα κ.α. «Αρχιταμίας» ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.  Με την υπόθεση σχετιζόταν και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ καθώς διατηρούσε σχέσεις με τον Μάλαμα και με άλλα μέλη του κυκλώματος και ο οποίος, πριν δολοφονηθεί κι εκείνος, είχε κάνει σαφή αναφορά στις πιθανότητες κάποιες από τις δολοφονίες στο χώρο της εγχώριας μαφίας να είχαν πραγματοποιηθεί από (παρα)κρατικές υπηρεσίες» λέει ο Μπ. Πολυχρονιάδης και συνοψιζει πως:

«Η Μαρίνα ήταν κατηγορούμενη στη δίκη της Μαφίας λοιπόν, φαίνεται να είναι η πραγματική ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής που εξέξιδαν τη 12χρονη και πέραν πάσης αμφιβολίας -με βάση την κατάθεση της Ε.- ήταν αυτή που είχε και τον ψηφιακό οίκο ανοχής, το σάιτ μέσω του οποίου ο Μπουγιούκος με τον Ι. Λ. εξέδιδαν την 19χρονη. Ο Ι.Λ. ήταν γιος της…»

Ο δημοσιογράφος διερωτάται εύλογα: «Έχουμε μια γυναίκα που εμφανίζεται εμπλεκόμενη στην υπόθεση της Greek Mafia για την οποία διώκονται δικηγόροι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί… έως και στελέχη της αντιτρομοκρατικής που συμμετείχαν στην εξάρθρωση της 17Ν. Κάλεσε ποτέ η αστυνομία τη Μαρίνα να καταθέσει; Όχι. Και ενώ η δικηγόρος  στις υποθέσεις τράφικινγκ, κ. Λεγάκη επικαλέστηκε το δημοσίευμα μας στο δικαστήριο για την «Ηλιούπολη», δεν κλήθηκε ούτε από τη Δικαιοσύνη, ενώ ο γιος της που εμπλεκόταν στην υπόθεση, απαλλάχθηκε! Κανένας δεν αγγίζει τη Μαρίνα. Επίσης, όπως έχει επισημάνει και η προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, κανένας δεν κάλεσε τον «Βασίλη» που σύμφωνα με μάρτυρες διαχειριζόταν  τον οίκο ανοχής στον Βοτανικό».

Υπόθεση Καρολάιν και Greek Mafia: Τα ΜΜΕ αποφεύγουν να κάνουν τη σύνδεση

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο πατέρας της δολοφονημένης από τον σύντροφο της Καρολάιν, αποκαλύπτει πως έλαβε γράμμα από τον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στο οποίο αναφέρεται πως η Καρολάιν δολοφονήθηκε γιατί γνώριζε πως ο ίδιος διακινούσε ναρκωτικά με το ελικόπτερο.

«Ξέρετε ότι εμπλεκόταν σε συμμορία ναρκωτικών; Υπήρχε ένα εστιατόριο στο οποίο ο Μπάμπης και η Καρολάιν συνήθιζαν να πηγαίνουν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου εμπλεκόταν με ναρκωτικά και είπε στον Μπάμπη ότι αυτός και η συμμορία με την οποία ήταν μπλεγμένος χρειάζονταν έναν πιλότο ελικοπτέρου για να φέρει και να μεταφέρει ναρκωτικά. Έτσι, επρόκειτο για μία δουλειά για την οποία θα τον πλήρωναν πολλά χρήματα. Έλαβα ένα γράμμα από τον Μπάμπη που μου εξηγούσε τι συνέβη», είπε στον ΑΝΤ1 ο Ντέιβιντ Κράουτς, πατέρας του θύματος.

«Όλα συνηγορούν στο ότι αυτή η ταβέρνα βρισκόταν στην Παλλήνη» λέει ο Μπ. Πολυχρονιάδης στο tvxs.  «Eκεί δολοφονησαν τον Παπαχρήστου -που εθεωρείτο μέλος του κυκλώματος- το 2018. Εκεί βρέθηκε «αυτοκτονημένος» με δύο σφαίρες και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Δεν γίνεται να αυτοκτονείς με  μια σφαίρα στο θώρακα και μια στο κεφάλι λένε κάποιοι καθηγητές εγκληματολογίας. Πότε «αυτοκτόνησε» ο ιδιοκτήτης; Συμπτωματικά ή όχι, δύο μέρες μετά την ομολογία του Μπάμπη. Τι βγαίνει και λέει προ δύο μηνών ο πατέρας της Καρολάιν που εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας; Ότι σύμφωνα με τα όσα ο Μπάμπης του είπε, αν δεν την σκότωνε ο ίδιος, θα τη σκότωνε η Μαφία.

Να σημειώσουμε ότι ο Παπαχρήστου εθεωρείτο ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον κόσμο της βαριάς παρανομίας και τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως έλεγε σε ρεπορτάζ του ο αείμνηστος Γ. Καραϊβάζ. Να επισημάνουμε ότι ο Παπαχρήστου ήταν και μέτοχος σε εταιρεία security που έπαιρνε «μεγάλες» δουλειές, ενώ ήταν και υπεύθυνος ασφαλείας του ομίλου Λάτση» λέει ο Μπ. Πολυχρονιάδης.

«Τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και οι Αρχές αποφεύγουν να κάνουν τη σύνδεση της ταβέρνας και όσων έχουν συμβεί εκεί με την υπόθεση της Καρολάιν» προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: tvxs.gr

605

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση