Ιάσονας Λαλαούνης: ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου

Ιάσονας Λαλαούνης: ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε από το Ά Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο αστυνομικός – οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Βουλής που ενεπλάκη στο τροχαίο με θύμα τον 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να καταδικαστεί ο αστυνομικός – οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη, για ανθρωποκτονία από αμέλεια σημειώνοντας ότι «το βαρύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο».

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος «δεν επέδειξε την οφειλόμενη προσοχή και με αυτήν την αμέλεια προκάλεσε τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη, οδηγώντας απερίσκεπτα και μη σεβόμενος τον ΚΟΚ. Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική. Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στην Βουλή, τρόπος που δεν ακολουθήθηκε. Συσσωρευτικά επέδειξε αμελή συμπεριφορά».

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος αστυνομικός
Στην απολογία του ο αστυνομικός εξέφρασε την λύπη του «που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως από το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, «μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα». Για την 12η Μαρτίου 2021, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ο αστυνομικός κατέθεσε: «Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι…».

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος, υποστήριξε πως ενώ ανέμεναν με τον συνοδηγό του στην Β. Σοφίας απέναντι από τη Βουλή για να στρίψουν αριστερά, «μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής. Βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δε φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι».

Στο τέλος της απολογίας του, ο αστυνομικός είπε: «Κρίμα! Έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».

Πηγή: tvxs.gr

953

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση