Λιντσάρισμα… από αλτρουισμό

Λιντσάρισμα… από αλτρουισμό

του Δημήτρη Αγγελίδη

Ως αλτρουιστή και άνθρωπο που βοηθάει παρουσίασαν οι μάρτυρες υπεράσπισης τον μεσίτη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Ζακ.

Σαν άνθρωπο του καθήκοντος που ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο και βοηθάει τους αδύναμους περιέγραψαν οι μάρτυρες υπεράσπισης τον μεσίτη που κατηγορείται για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου χτες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ο μεσίτης ενεπλάκη στο φονικό λιντσάρισμα για να βοηθήσει τον Ζακ Κωστόπουλο, κλοτσώντας τα σπασμένα γυαλιά της τζαμαρίας για να μην τον τραυματίσουν καθώς έβγαινε, ενώ εντέλει τον έσυρε έξω τραβώντας τον από τον γιακά – άλλο αν μέσα στην ένταση της στιγμής είναι πιθανό κάποια κλοτσιά να βρήκε τον Ζακ στο πρόσωπο. Αλλωστε «το κεφάλι του βρέθηκε κάτω από το πόδι μου», όπως είχε πει ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο.

«Ανέλαβε μια πρωτοβουλία που κανένας από τους 40-60 παρευρισκόμενους δεν ανέλαβε. Η κοινωνία μας είναι παγερά αδιάφορη», είπε παλιός συνεργάτης και φίλος του κατηγορούμενου. Η πρόεδρος αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί την ελληνική κοινωνία: «Υπάρχουν και άλλες κοινωνίες χειρότερες, όπου πέφτει ο άλλος κάτω και δεν τον κοιτάει κανείς» σχολίασε, προκαλώντας πικρό μειδίαμα στους αλληλέγγυους που βρίσκονταν στην κατάμεστη αίθουσα.

Αρκετοί αλληλέγγυοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα γέλια τους όταν η σύζυγος του κατηγορούμενου, για να δείξει τον αλτρουισμό του συζύγου της, ανέφερε ότι «το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο πακέτα χαρτομάντιλα που αγόραζε από αλλοδαπούς στα φανάρια». Υπογράμμισε ότι ο σύζυγός της ανέλαβε να φροντίζει σαν δικό του το παιδί του αδελφού της, όταν έμεινε ορφανό, όπως και να φροντίζει σαν μέλος της οικογένειας τον ασθενή αδελφό της. Οταν η μάρτυρας εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο του νεαρού ακτιβιστή, καθώς έχει κι αυτή νεκρό στην οικογένειά της και γνωρίζει το συναίσθημα, προκάλεσε οργή στη μητέρα και τον αδελφό του θύματος – «η κυρία λυπήθηκε, ο σύζυγός της όμως δεν λυπήθηκε, ο δολοφόνος», φώναξε η μητέρα του Ζακ αποχωρώντας.

Η σύζυγος του μεσίτη κατέθεσε ότι το απόγευμα του φονικού περιστατικού ο σύζυγός της επέστρεψε ταραγμένος στο σπίτι και της είπε ότι το θύμα αυτοκτόνησε. Πρόσθεσε ότι της σχολίασε πως «δεν του άρεσε καθόλου που στο τέλος ο καταστηματάρχης τον κλότσησε [τον Ζακ Κωστόπουλο] στο κεφάλι».

Ως προς τα μηνύματα του συζύγου της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία καταφέρεται εναντίον του Ζακ Κωστόπουλου και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή εξυμνεί τον ξυλοδαρμό του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, οι μάρτυρες υπεράσπισης δεν τα γνώριζαν ούτε γνώριζαν ακροδεξιές τοποθετήσεις του. «Το μέλημά του είναι η οικογένειά του, τα παιδιά του, το να βγάλει χρήματα…», είπε η σύζυγός του.

● Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την κατάθεση της τελευταία μάρτυρα υπεράσπισης και τις απολογίες των κατηγορουμένων.

● Οι εξελίξεις στη δίκη καταγράφονται και μεταδίδονται από το Παρατηρητήριο της δίκης για τον φόνο του/της Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh» – facebook: zackieohjusticewatch

Πηγή: efsyn.gr

72

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση