Βρετανία: έλουσαν με μιλκσέικ τον Νάιτζελ Φάρατζ

Βρετανία: έλουσαν με μιλκσέικ τον Νάιτζελ Φάρατζ

Επίθεση με μιλκσέικ – ή μπύρα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – δέχθηκε την Τρίτη ο ακροδεξιός πολιτικός και πρωτεργάτης του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, στην πρώτη ημέρα της προεκλογικής του περιοδείας στη Βρετανία, εν όψει των εθνικών εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail που δημοσιεύει και το βίντεο, όλα ξεκίνησαν καθώς ο Νάιτζελ Φάρατζ έβγαινε από μία ομιλία στο Κλάκτον όταν μία γυναίκα που τον ακολουθούσε έριξε πάνω του ένα ποτήρι μιλκσέικ. Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη αμέσως.

Ο Φάρατζ είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση και το 2019, όταν του έριξαν μιλκσέικ μπανάνας κατά τη διάρκεια περιοδείας. Ο δράστης τότε είχε συλληφθεί, είχε αναγκαστεί σε κοινωνική εργασία και σε καταβολή αποζημίωσης 350 λιρών.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα διεκδικήσει τελικά βουλευτική έδρα στις εκλογές της 4η Ιουλίου στη Βρετανία ως επικεφαλής του κόμματος Reform UK.

Σημειώνεται ότι είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν πως δεν θα συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής. Το Reform UK ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 ως κόμμα του Brexit με ξεκάθαρη στάση εναντίον της ΕΕ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (3/6), ανακοίνωσε με δραματικό τρόπο πως αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος αντικαθιστώντας τον Ρίτσαρτ Τάις.

Πηγή: tvxs.gr

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση